Новак зна шта треба да ради против Чилића

ПРИЗНАО ДА ЊЕГОВА ИГРА ПРОТИВ ЛОПЕЗА НИЈЕ БИЛА ДОБРА

И ПОХВАЛИО СЕРВИСЕ ШПАНЦА

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић није играо најбољи тенис против Фелисијана Лопеза, али је упркос томе успео да избори пласман у полуфинале US Open-а.

        Најбољи тенисер света одао је после меча признање Шпанцу чији су му сервиси правили велике проблеме.

        „Он је један од ретких тенисера који игра сервис-волеј и на први и на други сервис. Ради се о великом серверу. Срећан сам што сам га победио у четири сета“, рекао је Ђоковић.

        Српски ас био је спреман на тежак меч, будући да је Лопез растерећено ушао у прво чествртфинале у Њујорку у каријери, после добрих партија остварених на турниру у Синсинатију, где је победио Милоша Раонића и Рафаела Надала.

        Новак је признао да га сервис није служио.

        „Тек у финишу четвртог сета осетио сам да сервирам како треба, осећао сам да је то то, након што у првом делу меча ништа није било добро. Када осећате да ствари крећу на боље, када погађате, сервирате прецизније, имате бољи проценат првог сервиса, добијате и на самопоуздању. То ме је опоравило у тај-брејку. Направио сам предност, имао сам добру антиципацију и искористио сам то“, додао је најбољи тенисер света.

        Ђоковића у полуфиналу очекује дуел против Марина Чилића, који брани трофеј УС Опена. Иако је Хрват добио 12 узастопних мечева у Њујорку, Ђоковић има план како да прекине тај низ.

        Иако у међусобним дуелима Србин има фантастичан скор против Хрвата (13:0), истиче да га очекује изузетно тежак меч.

        „Играли смо много пута заједно и велики смо пријатељи. Али веома добро знам шта треба да радим у мечу против њега и надам се да ћу успети да реализујем тај план“, поручио је Ђоковић, који је 2011. подигао пехар у Њујорку.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари