Новак у трећем колу US Open-а: Могу до финала

НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА САВЛАДАО JE НЕМЦА БЕКЕРА, КОЈИ ЈЕ САМО У ПРВОМ СЕТУ ПРУЖИО ОЗБИЉНИЈИ ОТПОР - 7:6, 6:2, 6:2

          КНЕДЛА у грлу застала је Нолетовим навијачима на две сет лопте Бенџамина Бекера, али најболји тенисер света ипак није дозволио претерану нервозу или било какво изненађењеу другом колу Ју-Ес опена.

          Новак Ђоковић је на „Артур Ешу“ за сат и 51 минут савладао ривала из Немачке 7:6 (7:2), 6:2, 6:2, мада је резултат на семафору могао да буде и другачији, да наш ас није успео на време да се тргне и заигра како се то од њега очекује.

          Бекер је, наиме,водио 5:4, и сервирао за 1:0. Међутим, прилично се спетлјао у тим тренуцима, а Ђоковић је био максимално концентрисан и борбен, па је и заслужено вратио брејк и преокренуо скор у своју корист. Лако је славио у тај-брејку, и тиме као да је сломио сваки отпор противника.

          Унаредна два сета препустио му је само четири гема и показао је да је квалитет далеко на његовој страни.

          У трећем колу Новак се састаје са Португалцем Соузом који је био болји од Ниеминена 3:2.

          - Било је веома тешко. Бекер је квалитетан играч и требало је да освоји тај први сет. Срећом, повео сам, после чега сам се осећао знатно болје на терену – рекао је Ђоковић непосредно после победе.

          Ноле је објаснио и у чему је био проблем на почетку сусрета.

          - Правио сам доста неизнуђених грешака, а дувао је јак ветар. У таквим условима не можете да предвидите и „прочитате“ где ће лоптица да оде, па морате да будете веома опрезни. На почетку сам имао и потешкоћа са радом ногу, али, понавлјам, када сам освојио тај први сет све је после ишло далеко лакше по мене.

          Ђоковић је истакао и да свакодневно жестоко ради како би довео форму на желјени ниво.

          - Још покушавам да нађем прави ритам на терену. Први меч на турниру је био фантастичан, али сада у првих сат времена нисам играо онако како сам желео. Вредно радим на томе да исправим недостатке, цео тим ми помаже и трудимо се да што пре подигнемо игру на највиши ниво. Надам се да ћу моћи што далје да догурам на овом турниру. Имао сам успеха овде, посебно у протекле три године када сам стизао до финала. Самим тим, доволјно је разлога да верујем да могу тако нешто да остварим и овог пута.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари