Новак: Судија треба да покаже осећај за игру

ВИДЕО ЈЕ ДА САМ ИМАО НЕЗГОДНО ПРОКЛИЗАВАЊЕ, ТУ САМ ИЗГУБИО ПЕТ-ДЕСЕТ СЕКУНДИ...

Ђоковић у Мајамију

        По веома тешким временским условима Новак је успео да се пласира у своје седмо финале турнира из Мастерс 1000 серије у Мајамију.

        Новак Ђоковић каже да је за победе каква је била она над Давидом Гофаном (7:6, 6:4) потребна психичка стабилност.

        „Евидентно је да смо обојица били исцрпљени после првог сета - ту се ломио резултат, било је важно што сам успео да вратим брејк на 4:3. Било је много размена с основне линије, много је енергије потрошено и физички и психички, тако да је било изузетно тешко играти. Они који су играли у овим условима знају о чему говорим, али успео сам да преломим први сет и то је пресудило“, рекао је Ђоковић и додао:

        „Средином другог сета сам направио брејк и онда сам привео меч крају добрим сервисима, а у првом сету ме сервис није служио и то ми је компликовало живот - он је био агресиван, ја нешто спорији. Дешавају се и овакви мечеви, а онда је важно показати менталну стабилност и снагу и веровати у победу“.

        Посебну пажњу изазвала је ситуација када је судија дао Новаку опомену, и то у тренутку када се српски тенисер оклизнуо. После тога је заиграо боље, али...

        „Право да вам кажем, нисам размишљао да ли ми то помогне да се покренем и можда одиграм боље после опомене. Једина моја примедба била је упућена због тренутка у којем ме је опоменуо - видео је да сам имао незгодно проклизавање, ту сам изгубио пет-десет секунди, ту судија треба да покаже осећај за игру и да истолерише тренутак. Све остало је у реду - знам да сам прелазио границу, најавио ми је опомену, само мислим да моменат није био прави“.

        Новак ће у финалу играти са Кеијем Нишикоријем, који је у два сета елиминисао Ника Кирјоса.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари