Новак сигуран на старту мастерса у Мајамију

ЗА РАЗЛИКУ ОД ИНДИЈАН ВЕЛСА КАДА СЕ МУЧИО У РАНОЈ ФАЗИ ТУРНИРА,

НА ФЛОРИДИ ФОКУСИРАН 

Новак Ђоковић и Кајл Едмунд

        Ђоковић је у другом колу другог Мастерса у години савладао Кајла Едмунда из Велике Британије, резултатом 6:3, 6:3.

        За разлику од Индијан Велса прошле недеље када се мучио у раној фази турнира, Новак је на Флориди кренуо фокусирано од самог почетка и до првог тријумфа над Едмундом дошао после 80 минута игре.

        Већ после 14 минута на семафору је писало 4:0, па је било очигледно 21-годишњи момак рођен у Јоханесбургу не успева да спроведе у дело савете за које се обратио Ендију Марију.

        У Ђоковићевој игри све је функционисало на високом нивоу, али је уследио мали пад - везао је неколико погрешних одлука у нападу и дозволио ривалу да врати један брејк. Међутим, и он је био довољан за вођство у сетовима.

        Трећи гем другог сета био је одлучујући, трајао је скоро 10 минута и Новак је искористио пету брејк лопту. До краја је био сигуран на свој сервис и обезбедио дуел са Жоаом Соузом који је у три сета елиминисао Васека Поспишила из Канаде - 6:7 (1-7), 7:6 (7-5), 6:2.

        Ђоковић и Соуза до сада су се састајали два пута и оба пута славио је наш играч - на Ју-ес опену 2013. славио је са 6:0, 6:2, 6:2, као и неколико месеци касније на Ролан Гаросу (6:1, 6:2, 6:4).

        Мастерс у Мајамију игра се за наградни фонд од 6.134.605 долара.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари