Новак „пуни батерије“ наредних месец дана

ПРВИ ПУТ ОД 2007. НЕЋЕ ИГРАТИ У ДУБАИЈУ, НА ТЕРЕН СЕ ВРАЋА 9. МАРТА

У ИНДИЈАН ВЕЛСУ

Ђоковић у Нишу

        Новак Ђоковић направиће дужу паузу. Он ће се вратити на терен за нешто више од месец дана.

        После меча Дејвис купа у Нишу, у којем му је Данил Медведев предао због исцрпљености, најбољи играч Србије није наступао касније у дублу, али ни у синглу, јер има проблем са раменом.

        И на том једином дуелу у Чаиру Ђоковић је лоше почео, тражио и медицински тајм-аут, а потом потврдио и након предаје ривала да није био потпуно спреман и да га муче болови.

        Иако је било најављено да би после наступа за репрезентацију Србије могао да се појави на турниру у Дубаију, од 27. фебруара до 3. марта, Ђоковић је одустао од те могућности.

        Други играч света тако ће први пут од 2007. године пропустити наступ у најпопуларнијем граду у Уједињеним Арапским Емиратима.

        Он је на том турниру, чији је наградни фонд ове сезоне 2.858.530 долара, освојио четири титуле, од чега три у низу (2009, 2010. и 2011), а последњу 2013. године.

        Најбољи српски тенисер најавио је да ће његов следећи наступ бити на мастерсу у Индијан Велсу, у којем је непоражен од 2013. године и на којем је пет пута дизао пехар.

        Тај турнир стартује 9. марта.

        До тада Ђоковић ће се опорављати на Копаонику и „пунити батерије“, а потом ће тренирати у Монте Карлу до поласка у Индијан Велс.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари