Новак после Федерера испрашио и Ферера

ЂОКОВИЋ ТРИЈУМФАЛНО ЗАПОЧЕО НОВУ СЕЗОНУ

  • Најбољи српски и светски тенисер у финалу егзибиционог турнира у Абу Дабију победио Шпанца Давида Ферера у два сета - 6:2, 6:1 – и тако му се реванширао за убедљив пораз у Лондону

          АБУ ДАБИ, (ФоНет) - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тријумфално је почео нову сезону, пошто је у финалу егзибиционог турнира у Абу Дабију победио Шпанца Давида Ферера у два сета - 6:2, 6:1.

          Било је ово прво учешће Ђоковића на традиционалном турниру у Уједињеним Арапским Емиратима, који водећим тенисерима света служи као припрема за грен слем у Мелбурну.

          Треће место освојио је Шпанац Рафаел Надал, који је победио Швајцарца Роџера Федерера резултатом 6:1, 7:5.

          Ђоковић је до тријумфа стигао после три изванредна меча и три победе, при чему је највише проблема имао у првом колу протиов Француза Гаела Монфиса, када је морао да игра три сета - 6:2, 4:6, 6:2.

          Потом је у полуфиналу декласирао Федерера, препустивши му само три гема, а исти учинак данас је у финалу остварио против Ферера, од кога је пре месец и по дана на Мастерс купу у Лондону убедљиво изгубио.

          Турнир у Абу Дабију није у званичном календару и не бодује се за АТП листу, а прва нагарада износила је 250.000 долара, с тим што су сви учесници такмичења добили посебне хонораре.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари