Новак пет Топ-10 играча добио 20 и више пута

УПИСАО И 680. ПОБЕДУ У КАРИЈЕРИ, АЛИ ПРВУ КОЈУ ЈЕ ОСТВАРИО,

А ДА НИЈЕ НАПРАВИО НИЈЕДАН БРЕЈК

Новак Ђоковић

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић полако преправља историјске књиге „белог спорта“, а у истом маниру наставио је и у петак.

        Ђоковић је у четвртфиналу Мастерса у Паризу победио Томаша Бердиха из Чешке, резултатом 7:6 (7-3), 7:6 (10-8), после више од два сата игре.

        Новак је на тај начин уписао 680. победу у каријери, али прву коју је остварио, а да није направио ниједан брејк - Бердих се држао у оба сета, али је Србин био концентрисанији у најважнијим тренуцима.

        То му је био 36. тријумф у сезони на турнирима Мастерс 1.000 серије чиме је оборио рекорд Рафаела Надала из 2013, који је имао један мање. Такође, продужио је низ на 28 узастопно добијених сетова пошто је последњи изгубио у финалу Ју-ес опена од Роџера Федерера. Претходно је имао серије од 24, 22 и два пута по 18.

        Пети пут у каријери нанизао је 20 и више тријумфа - године 2011. имао је фантастичних 48, да би у следећој сезони уписао 22. У овој години већ два пута пребацује тај број пошто је на старту победио у 28 узастопних мечева, што је учинио и прошле године.

        Да то не буде све побринуо се и противник, али несвесно - победа над Томашом Бердихом била је 25. над играчима из Топ10 у једној сезони што никоме до сада није пошло за руком.

        Са Бердихом, тренутно петим тенисером света, одиграо је 22. међусобни меч и сада води 20-2 у победама. Тако је постао једини играч у историји „белог спорта“ који је петорицу различитих ривала побеђивао најмање 20 пута - Рафаела Надала (22), Роџера Федерера (21), Ендија Марија (20) и Стана Вавринке (20) са којим су два меча прекинута због предаје.

        У борби за финале састаће се управо за Швајцарцем који је у лудом мечу, завршеним касно после поноћи, елиминисао Надала.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари