Новак: На неки начин сличан осећај као 2011.

ОСВОЈВШИ ТРОФЕЈ У МОНТЕ КАРЛУ ПОСТАО ЈЕ ПРВИ ТЕНИСЕР

КОЈИ ЈЕ ПОБЕДИО НА ПРВА ТРИ МАСТЕРСА У СЕЗОНИ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић истакао је да не размишља о серији победа у којој се налази, већ да само жели да се одмори и спреми за наредне изазове.

         „Искрено, не знам колико ће тај низ трајати. Имао сам сличну ситуацију 2011. године када сам добио преко 40 пмечева у низу. Сваки дан ме то питају, колико ће трајати... Не могу то да предвидим, али могу да се одморим и опоравим јер ми је потребна недеља одмора, иза мене су два дуга месеца“, рекао је Ђоковић после титуле у Монте Карлу.

         „Не могу да се пожалим, имао сам успешна два месеца, али много сам путовао и одиграо сам много мечева и нисам имао много времена ни пре овог турнира. Здрав сам, пун самопоуздања и све иде како треба. Само ми треба мало да се одморим, што је једнако важно као рад који улажем на терену“, додао је први тенисер света.

        Ђоковић је у недељу освојио трофеј у Монте Карлу и постао је први тенисер који је освојио прва три Мастерса у сезони.

         „Свестан сам неких статистика и достигнућа, не свих. Мислим да је на терену потребан чист ум - када почнеш да размишљаш о томе о могућности да оставиш свој траг у историји спорта, то може да те омете. Покушавам да задржим исту рутину и исти ментални склоп. То ми помаже да будем одлучан и концентрисан само на меч који играм. Али наравно да има чињеница којих сам свестан - сада сам први који је узео прва три Мастерса у сезони и поносан сам на то, послужиће ми као додатни мотив за даљи рад“.

        На питање да упореди ову годину са 2011., Новак је одговорио:

         „То што сам већ једном искусио нешто слично може да ми помогне да имам прави приступ, да будем свестан онога што следи и да знам шта треба да радим. У 2011. нисам изгубио меч до полуфинала Ролан Гароса, а сада сам већ изгубио два. Мало је различито, али на неки начин је осећај сличан јер сам већ освојио много турнира. Знајући да сам то урадио већ једном, још више верујем да могу то да поновим. Ипак, прошло је тек четири месеца - најважнији период године тек долази, Ролан Гарос и Вимблдон су приоритети, ту желим да играм најбоље“, закључио је Ђоковић.

        Следећи турнир за Новака биће Мадрид, који почиње четвртог маја, а прошле године због повреде зглоба српски тенисер није играо у главном граду Шпаније.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари