Новак као најмлађи наставља одбрану Париза

ИГРА СА БЕРДИХОМ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ, ТРЕНУТНО КАО НАЈМЛАЂИ

ОД СВИХ ЧЕТВРТФИНАЛИСТА

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић од 19.30 са Томашом Бердихом игра меч четвртфинала турнира из Мастерс 1000 серије у Паризу.

        Новак у прва два меча у Француској није био супериоран као на турнеји у Кини, али није изгубио сет у дуелима са Белучијем и Симоном.

        Тиме је Новак поставио лични рекорд од 26 узастопно освојених сетова, а претходно је имао серије од 24, 22 и два пута по 18.

        Са Бердихом, тренутно петим тенисером света, српски тенисер играо је 21 пут и добио је 19 мечева, укључујући и оба ове сезоне - у Дубаију је било 6:0, 5:7, 6:4, а у Монте Карлу 7:5, 4:6, 6:3.

        Победник тог меча у полуфиналу ће играти са бољим из окршаја Стан Вавринка - Рафаел Надал. Шпанац је спасао меч лопту у дуелу са Андерсоном, а бољи од Вавринке био је у 13 од 15 међусобних окршаја.

        Последњи пут састали су се недавно у Шангају, тада је Вавринка био очајан и узео је само три гема - сада можемо да очекујемо знатно већу борбу, а Стан је ове сезоне добио Рафу у Риму са 7:6 (9-7), 6:2.

        Доњу половину жреба предводи Енди Мари, а од 14 сати он излази на терен са Ришаром Гаскеом. Шкот је деловао врло добро у прва два меча, а Гаскеа је добио у шест од девет међусобних дуела, укључујући и једини ове године у Синсинатију (4:6, 6:1, 6:4)

        После њих на терену ће се наћи неуморни Давид Ферер и Џон Изнер, који су обојица имали мечеве у три сета у четвртак - са Димитровом и Федерером. Шпанац је славио у пет од шест међусобних дуела, а ове године нису се састајали.

        Титулу брани Новак Ђоковић, који је био шампион и 2013. године, а сада је најмлађи од свих четвртфиналиста.

Париз, четвртфинале, од 14.00:

        Енди Мари - Ришар Гаске

        Давид Ферер - Џон Изнер

не пре 19.30:

        Новак Ђоковић - Томаш Бердих

        Стан Вавринка - Рафаел Надал

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари