Новак: Главни циљ да освојим Ролан Гарос!

ЂОКОВИЋ, ТИПСАРЕВИЋ И ЈАНКОВИЋ МЕЧЕВЕ 1. КОЛА ОДИГРАЋЕ ТЕК У УТОРАК

        НА париску шљаку у понедељак ће од наших истрчати само даме, Бојана Јовановска и Весна Долонц. 

       Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић и Јелена Јанковић своје мечеве 1. кола на овогодишњем Ролан Гаросу одиграће тек у уторак.

       Новаков противник биће опасни Белгијанац Давид Гофен, који је својим супарницима прошле године задавао велику главобољу.

       - Био је стигао до 4. кола. Реч је, дакле, о опасном противнику. Млад је играч и припада оној групи чије време долази и који би, евентуално, могли да постану најбољи играчи - истиче Ђоковић у сусрет овом мечу.

       Најбољи тенисер света истиче за свог будућег противника да има талента и да зна да игра на шљаци, што је прошле године и показао. Али, наглашава и да није довољно само имати талента, већ и да је у овом спорту потребно напорно да се ради.

       - Играли смо у Дејвис купу против Белгије ове године после Аустралије. Нисам играо против њега, али сам га гледао. Знам како игра - спремио је већ Ноле тактику.

       Зна Ђоковић да на гренд слему нема лаких противника:

       - Победиће ко буде бољи у пет сетова. Морам, дакле, да будем спреман да пружим своју најбољу игру већ од првог меча.

       Али, свестан је и своје снаге:

       - Осећам се одлично. Мој главни циљ сада је да освојим Ролан Гарос!

       Јанко Типсаревић (8) ће у 1. колу на Француза Николу Маија (183), познатог по маратонској издржљивости. Маи у скоровима до сада води с 2:0, али то су биле победе остварене делеке 2008. и 2009. Много тога од тада се променило, и Јанко не би требало да има већих проблема, иако ће против себе имати домаћу публику.

       Јелена Јанковић (18) ће у уторак у 1. колу рекет уркстити са Словакињом Данијелом Хантуковом (61), чију игру добро познаје. Јелена у међусобним сусретима води с 5:3 и ово ће бити добра прилика да га тај скор побољша.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари