Новак: Да поново освојимо титулу, као 2010.

ЗНАМО КОЛИКО НАМ ЈЕ ТАЈ ТРОФЕЈ ЗНАЧИО, СВИ ДО ЈЕДНОГ СМО

ОД ТОГ МОМЕНТА КРЕНУЛИ КА ВРХУ У ПОЈЕДИНАЧНИМ КАРИЈЕРАМА

        Шампион Вимблдона, светски број 1, муж и отац, глава породице, најбољи спортиста света, хумана звезда, понос своје домовине - све то је Новак Ђоковић у 2014.

        Нешто од тога је био и раније, али никада до сада није тако комплетно заокружио животни опус као у години која је управо отпала са календара. Време, та немилосрдна димензија свега што постоји на овој планети, неумитно пролази али Ђоковићу само добро доноси.

        Сазрео и као човек, и као велики ас, и као још већи патриота - Ноле као да не тренира тенис него мудрост. Иако има само 27 година, невероватно је колико је сваки његов потез.

        А о свему по чему ће памтити 2014, Новак је испричао у новогодишњем интервјуу нашем листу. Рекли сте да вам је ово најбоља година. Зашто?

        - Кад се осврнем на све што ми се дешавало у животу, у тенису, на приватном плану, 2014. година је сигурно најбоља у мом животу. Основао сам породицу, постао родитељ и то су ствари које су потпуно промениле мене лично и свему дале другачији смисао. Напросто се осећам испуњеније и комплетније, срећан до те мере да је то тешко изразити и описати. Поред тога годину сам завршио као број један у свету, освојио сам Вимблдон, као и неколико других великих турнира.

        Годинама вам измичу само титуле на Ролан Гаросу и у Синсинатију. Шта је то што ова два турнира чини толико незгодним за вас?

        - Што се Ролан Гароса тиче, ту нема много тајне. Чини га незгодним то што је Рафаел Надал невероватан на овом турниру. Мислим да има скор 66-1 на париској шљаци, узео је девет титула ту. Шта још да додам на то? Иако се суочава са здравственим проблемима, верујем да ће бити спреман у наредној години да пружи максимум, а самим тим поново ће јуришати на трофеј на Гаросу. Биће то нови велики изазов, али ја ћу се борити да постанем шампион и на том турниру.

        Већ сте одлучили да играте Дејвис куп против Хрватске. Да ли то значи да сте решени да у 2015. одиграте целу сезону у овом такмичењу и поново пробате да освојите Салатару?

        - Уколико све прође по плану, свакако да ћу бити у тиму током целе године. Сви момци у тиму су изузетно мотивисани да поново покушамо да освојимо титулу, као 2010. године. Знамо колико нам је тај трофеј значио, сви до једног смо од тог момента кренули ка врху у појединачним каријерама.

        Ове године сте окренули једну од најважнијих страница у животу - основали сте породицу. Колико се ваш живот променио?

        - Професионални део мог живота се није много променио. И даље тренирам као и пре, посвећен сам игри, обавезама, припремама. Док сам на терену потпуно сам фокусиран на тенис, на поене и победе. Приватни део... па, све је другачије као што је у живот било кога ко добије своје прво дете. Невероватно је лепо, понекад  напорно, али смо Јелена и ја били спремни на овај корак и добро смо се припремили и организовали. Трудим се колико могу да помогнем Јелени и поделим обавезе са њом - устајање у току ноћи, мењање пелена, ношење бебе, шетње. Рекао бих, као и многи други очеви... Моја супруга ми је велика подршка, љубав, срећа. Сад, кад нас је троје, све је добило додатни смисао.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари