Надал: Може и Ђоковић некада да изгуби

СВЕ ОНО ШТО ЈЕ УРАДИО ДО САДА ЈЕ ИСТОРИЈА, НЕУСПЕХ У РИЈУ НЕ МОЖЕ ТО ДА УМАЊИ, КАЖЕ ШПАНАЦ

Рафаел Надал

        Новак Ђоковић неочекивано је поражен у првом колу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру од Хуана Мартина дел Потра (7:6, 7:6). Био је највећи фаворит за титулу, али је после сезоне, у којој супериорно води на ATP листи, у којој је освојио Аустралијан Опен и први пут трофеј на Ролан Гаросу, на опште изненађење свих елиминисан на старту.

        Рафаел Надал не крије да је рани пораз Новака Ђоковића био шокантан, али тврди да се њему то не може замерити.

        „Увек је изненађење када први тенисер света изгуби. Али, не можемо више да тражимо од Новака. Мислим да је невероватно све што је урадио и наравно да и он може некада да изгуби“, изјавио је Надал новинарима у Рију.

        Он истиче да све оно што је Ђоковић урадио до сада је историја, и да неуспех у Рију не може да умањи све оно што је направио.

        „Заиста тешко да неко може да понови његове успехе. Упркос томе, нормално је и да такви играчи понекад изгубе меч“, напоменуо је пети тенисер света, који је имао част да на церемонији отварања Игара носи заставу Шпаније.

        Он је истакао да Ђоковић није имао среће на жребу.

        „Најбољи тенисер света имао је стварно тежак жреб на олимпијском турниру. Дел Потро је одличан играч“, додао је Надал.

        Шпанац, који је освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године, тик пред почетак такмичења у Рију донео је одлуку да наступи, будући да је због повреде зглоба дуго био одсутан, мало је тренирао и морао је да пропусти Ролан Гарос и Вимблдон.

        Он је изборио пласман у осмину финала појединачне конкуренције, где ће се састати са Жилом Симоном.  Каже да наставља колико може и да не осећа притисак.

        „Знате, после два месеца без такмичарских мечева не очекујем много у Рију. Ја само желим да уживам у Олимпијским играма, у наступу на овом такмичењу, и то је све што радим. Ово се дешава сваке четири године, тако да у сваки меч улазим са много више емоција и мотива. Уживам на терену и не осећам било какву врсту пресије“, напоменуо је Надал.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари