Монте Карло: Ђоковић савладао Чилића са 2:0

АКО ОСВОЈИ ТРОФЕЈ, БИЋЕ МУ ТО 23. ТИТУЛА ИЗ МАСТЕРС 1ООО СЕРИЈЕ,

ЧИМЕ БИ СЕ ИЗЈЕДНАЧИО СА ФЕДЕРЕРОМ НА ВЕЧНОЈ ЛИСТИ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић декласирао је Марина Чилића са 6:0, 6:3 у четвртфиналу турнира из Мастерс 1000 серије у Монте Карлу.

        Ђоковић ће се у полуфиналу састати са бољим из меча Рафаел Надал - Давид Ферер.

        Новак је већ једном освојио титулу у Монте Карлу, када је 2013. у финалу добио Надала. Прошле сезоне изгубио је од Федерера у полуфиналу.

        Уколико освоји трофеј, Ђоковићу ће то бити 23. титула из Мастерс 1000 серије, чиме би се на другом месту вечне листе изједначио са Федерером.

Ток меча

 

        Новак је меч против Марина започео на идентичан начин као онај против Хајдер-Маурера - брејком. Освојио је уводна три поена на мечу и стигао до три везане брејк шансе, прву је Хрват спасао, али већ код друге није имао шансе.

        Уследио је гем без изгубљеног поена за лагану потврду брејка, а затим и нове две везане брејк шансе - прву је Новак пропустио јер је дроп шот послао у мрежу, али на другој је дочекао грешку ривала и повео је са 3:0.

        Једино је у четвртом гему Ђоковићу мало попустила концентрација, тада је Чилић створио брејк лопту, али ју је српски тенисер неутралисао нападом из форхенда и убрзо је повео са 4:0.

        Уследила су још два лагана гема за Новака, па је после 23 минута на семафору стајало - 6:0. Чилић је освојио само девет поена у првом сету.

        Ђоковић је наставио у истом стилу - додуше, обојица су грешили у првом гему другог сета, али Чилић више, па је Новак његов лош дроп шот искористио да стигне до брејка. Освојио је српски тенисер још један гем и повео са 2:0, а онда се Чилић напокон „уписао“, што је публика пропратила овацијама, а и Марин се насмејао.

        Наступио је нешто монотонији период меча, без неких нарочито лепих поена или изгледа за брејк. Тако је било све до Новаковог вођства 4:3, када је српски тенисер везао две грешке за 0:30.

        Чинило се да ће се Новак извући добрим сервисима, али уз један сјајан дроп шот Чилић стиже до брејк лопте. Ђоковић ју је спасао храбрим нападом из форхенда, а затим је и освојио гем за 5:3.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари