Мелбурн: Виктор крупним корацима у 3. коло

СРПСКИ ТЕНИСЕР ПОСЛЕ ДВА И ПО САТА НА ТЕРЕНУ ПОБЕДИО 108. ИГРАЧА СВЕТА

Виктор Троицки

        Иако је у првој рунди такмичења на Аустралијан Опену играо маратон у пет сетова са Шпанцем Данијел Муњоз де ла Навом, Виктор Троицки успео је брзо да се „регенерише“, освежи и спреман дочека дуел са још једним незнанцем - Тимом Смичеком.

        Поучен искуством из првог кола, српски ас је „прочитао“ Американца брзо и добио га у три сета - 6:4, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

        Далеко од тога да је Виктору било лако на другом мечу у Мелбурну против 108. тенисера света, али је бар посао окончао максималним резултатом.

        Српски репрезентативац изборио је пролаз у шеснаестину финала, чиме је изједначио свој најбољи пласман у Мелбурну. Он је у трећој рунди играо 2011. и прошле године.

        Виктор ће за одлазак у наредну рунду морати добрано да се потруди, јер ће му наредни ривал бити Канађанин Милош Раонић, 13. фаворит за титулу.

        Раонић је, слично као Троицки, у другом колу одиграо захтеван, неизвестан и исцрпљујући меч против Томија Робреда, у којем је такође одиграо два тај-брејка - 7:6, (8:6), 7:6 (7:5), 7:5.

        Српском и канадском тенисеру то ће бити четврти међусобни окршај у каријери. Раонић је добио два, а Троицки један, и то последњи одигран прошле године на турниру у Пекингу (6:4, 6:4).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари