Мари одлучан да „смени” Новака на ATP листи

УКОЛИКО ОСВОЈИ ПАРИЗ, А СРБИН БУДЕ ЗАУСТАВЉЕН У ПОЛУФИНАЛУ, РАЗЛИКА ЋЕ БИТИ СВЕГА 875 БОДОВА

   Енди Мари

        Британац заостаје 2.415 бодова за Новаком Ђоковићем, али има шансу да добрим резултатима у Бечу и Паризу престигне Србина.

        Мари ће учествовати у Аустрији како би на турниру Серије 500 надокнади бодове које ће изгубити у Дејвис купу, а онда се нада да ће на последњем Мастерсу у Паризу обојица играти на нивоу који их „краси“ последњих месеци.

        „Био сам близу првог места пре неколико година, у време US Open-а. Али прво место ове године ми је најбоља шанса. Новак и даље има прилично велику предност у поенима, играо изузетно добро у затвореном, а увек је одличан у Лондону где се ја мучим, па је јасно да морам да напредујем“, рекао је Мари.

        Уколико Мари освоји Париз, а Ђоковић буде заустављен најкасније у полуфиналу, разлика ће бити свега 875 бодова у корист Ђоковића, па ће уочи Завршног турнира у Лондону и брисања прошлосезонских резултата Британац бити први на ATP.

        „Бити први на ATP не зависи од неколико турнира, већ од целе године и константности на 17-18 такмичења. Ја сам последњих неколико месеци био одличан, покушаћу да тако наставим и у финишу. Морам бити бољи од Новака ако желим да га престигнем. Даћу све од себе“, додао је Британац.

        На турниру у Бечу који је почео ове недеље главна конкуренција Марију (у првом колу игра против Мартина Клижана) биће Доминик Тим, Роберто Баутиста, Давид Ферер и Жо-Вилфред Цонга, а већ је елиминисан други носилац Томаш Бердих.

        Мастерс у Паризу почиње 31. октобра, док је Завршни турнир у Лондону 13. новембра.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари