Мареј о доласку у Србију на дуел Дејвис купа

ИГРАМО ТЕЖАК МЕЧ ДАЛЕКО ОД КУЋЕ, ТО ДАЈЕ МАЛУ ПРЕДНОСТ СРБИМА...

Дејвис куп репрезентација Велике Британије

  • Немам представу коју ће подлогу одабрати. Новак игра сјајно на свакој врсти подлоге, не мислим да је слабији на шљаци - рекао је други рекет света

        Други тенисер света Енди Мареј стиже у Србију. Дејвис куп репрезентација Велике Британије савладала је у првом колу Светске групе Јапан са 3:1, и на тај начин заказала дуел са Ђоковићем и друговима у четвртфиналу престижног такмичења.

        Иако се званично још увек не зна где ће, и на којој подлози, играти најбољи тенисери Србије и Велике Британије, чињеницу да играју на гостујућем терену Мареј користи да улогу фаворита пребаци на страну Срба.

        - То ће бити тежак меч, далеко од куће, што Србији даје малу предност - каже Енди и истиче да се меч игра у тешком периоду сезоне (15. - 17. јул).

        - Немам представу коју ће подлогу одабрати. Новак игра сјајно на свакој врсти подлоге, не мислим да је слабији на шљаци. Али, ако размишљате да ће стићи до завршнице Вимблдона, прелазак на шљаку је велика промена, а сматрам да она није најбољи избор ни за Троицког и Зимоњића.

        Други рекет планете, ипак, једну врсту подлоге истиче у први план.

        - Српски тенисери најбољи тенис вероватно играју на тврдој подлози, која је, по мом мишљењу, на врху Новакових приоритета, пошто се и Олимпијске игре, које почињу убрзо после нашег дуела, играју на тврдом терену - рекао је Мареј.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари