Мајами: Новак „јури“ Агасија и седмо финале

ПЕТОСТРУКИ ШАМПИОН ИГРА ОД 19 ЧАСОВА ПРОТИВ ДАВИДА ГОФАНА ПОЛУФИНАЛНИ МЕЧ

Новак Ђоковић

  • Новак Ђоковић био је учесник последњих десет финала из Мастерс 1.000 серије, серију је започео још у Паризу 2014, а за то време има скор од 54 победе и свега два пораза

        Биће то четврти међусобни дуел Србина и Белгијанца, а најбољи тенисер света добио је све претходне мечеве.

        Последњи пут су се састали такође на турниру из Серије 1.000, прошлогодишњем Синсинатију - када је Гофан имао два брејка предности у последњем сету, али је Новак и тада успео да изведе своју „магију“ и заврши дуел као победник.

        Ђоковић, петоструки шампион Мајамија, добио је последњих четрнаест мечева у Ки Бискејну - 28 од 29 од 2011. године - док је једини пораз доживео је од Томија Хаса 2013.

        „Он је пун самопоуздања, игра најбоље у последњих 15 месеци, али и ја сам на свом врхунцу - ако будем играо као до сада на овом турниру, допадају ми се моје шансе“, каже Ђоковић.

        Најбољи спортиста планете игра и за своје седмо финале, уједно и шесту титулу, а ако му то пође за руком изједначиће се са легендарним Андреом Агасијем. Једини који је Новака успео да савлада у борби за трофеј на Флориди јесте Шкот Енди Мари, славивши 6:2, 7:5 пре седам сезона.

        Ноле би по још једном параметру могао да се изједначи са Агасијем, пошто је само Американац једини три пута заредом успео да слави на другом Мастерсу сезоне, а има и прилику да престигне Рафаела Надала по броју освојених трофеја ове категорије - 27.

        С друге стране, Гофан игра своје друго узастопно Мастерс полуфинале, пошто је пре две недеље поражен у истој фази такмичења од Милоша Раонића.

        „Немам шта да изгубим - он је освојио скоро све ове године и тренутно игра невероватано. Ипак, одиграо сам сјајан меч са њиме у Синсинатију прошле године (Гофан је у трећем сету водио 3:0, уз два брејка, али је изгубио) и то би могао да буде интересантан дуел за гледаоце. Трудићу се да уживам“, искрен је Гофан.

        У другом полуфиналу, које је на програм у један час после поноћи, састаће се још један дебитант у овој фази такмичења - млади контроверзни Ник Кирјос, а њему ће ривал бити пети играч света Јапанац Нишикори.

        Борба за финале остаће упамћена и по томе што се у полуфиналу налазе два играча која нису међу првих десет играча света, а последњи пут такав случај био је 2007. године, када је управо Ђоковић, тада 10. играч планете, поразио два места слабије пласираног Марија.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари