Мајами: Ђоковић са пола снаге до трећег кола

НАЈБОЉИ СРПСКИ ТЕНИСЕР У ДВА СЕТА (6:4, 6:3) НАДИГРАО ЖЕРЕМИЈА ШАРДИЈА У 2. КОЛУ ТУРНИРА, НАРЕДНИ РИВАЛ НЕМАЦ ФЛОРИЈАН МАЈЕР

         Новак Ђоковић без много муке изборио је пласман у 3. коло Мастерса у Мајамију. Други рекет света је са 2:0 у сетовима (6:4, 6:3), после сат времена и 25 минута, био бољи од Француза Жеремија Шардија.

         Победник Индијан Велса није имао великих проблема против 48. играча на АТP листи. Ђоковић је већ у четвртом гему успео је да одузме сервис три месеца старијем Французу, али, испоставиће се, то није било довољно за добијање првог сета.

         Шарди је направио брејк када је Новак сервирао за вођство, чиме је продужио наду да може да изненади Србина. Међутим, већ у наредном гему Ђоковић је на сервис Француза одиграо одлично и повео 1:0.

         У другом сету виђена је слична слика на терену, али само са једним брејком, Ђоковић је успео да при резултату 4:3 да узме сервис Шардију. Том приликом се Француз повредио, уследила је краћа пауза, а потом и крај меча.

         Новак ће у трећем колу играти против Флоријана Мајера. Тридесетогодишњи Немац, иначе 30. носилац на турниру, до дуела са најбољим српским тенисером стигао је после победе у дуелу са Хрватом Иваном Додигом (2:0).

         Ђоковић и Мајер до сада су имали прилику пет пута да одмере снаге и сваки пут је Србин излазио као победник. Њихов последњи сусрет догодио се прошле године на Мастерсу у Монтреалу и завршен је резултатом 6:2 и 6:1. Занимљиво да Београђанин до сада није изгубио сет од Немаца.

         Мајер је 32. на АТP листи.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари