Лајовић заустављен у четвртфиналу Мадрида

ПРИКАЗАО ДОБРУ ПАРТИЈУ И ПРОТИВ ОСМОГ ИГРАЧА СВЕТА, АЛИ НИЈЕ УСПЕО ДА НАПРАВИ НОВУ СЕНЗАЦИЈУ

        Душан Лајовић одиграо је маестралан турнир мастерс серије у Мадриду. После пет везаних победа, у четвртфиналу га је зауставио осми играч света Кевин Андерсон.

        Јужноафриканац је славио после жестоке борбе, која је трајала нешто дуже од два сата, у три сета - 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.

        Српски тенисер, који је у Мадрид стигао као 95. играч света, после сензације у осмини финала када је савладао Хуана Мартина дел Потра, пружио је одличан отпор још једном играчу из топ 10.

        Лајовић је после изгубљеног првог сета у тај-брејку, успео да се врати у игру, баш као и против Дел Потра.

        Али онда искусни јужноафрички тенисер није дозволио потпун преокрет. Искористио је први пад у игри Лајовића и освојио гем на његов сервис, и то без изгубљеног поена (3:1). Дуци је одмах у наставку имао прилику да му се реваншира, али је прокоцкао једину брејк лопту. Након тога, Андерсон је без проблема привео меч крају у своју корист.

        Андерсон у полуфиналу чека бољег из дуела браниоца трофеја Рафаела Надала и Аустријанца Доминика Тима.

        На другој страни, Лајовић са смешком на лицу напушта Мадрид, будући да ће га највећи турнирски успех у каријери приближити најбољем „ренкингу“ у каријери (57. место на ATP листи).

        Он ће после пласмана у четвртфинале мастерса, до кога је стигао из квалификација, направити скок од 30 места и од понедељка ће бити 65. играч света.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари