Крунићева: Желим да покажем максимум

НЕ УДАРАМ ЈАКО КАО СЕРЕНА, И ЗАТО МОРАМ ДА ИГРАМ ПАМЕТНО,

КАЖЕ СРПКИЊА ПРЕД МЕЧ СА ВЕНУС

Александра Крунић

        ПАЛЧИЦА која руши џинове. Протеклих неколико дана на Вимблдону били су као бајка за Александру Крунић, која је победила фаворизоване Роберту Винчи (1. коло) и Сару Ерани (2. коло), и показала да удара као муња, трчи као тигрица. Ипак, магија у њеним рукама биће на изузетно тешком тесту у наредном мечу, када се састаје са десетоструком вимблдонском шампионком Венус Вилијамс (по пет пехара у синглу и дублу).

        Осим титула, раздваја их још много тога - почев од висине (22 центиметра је разлика у корист Американке), банковног рачуна (наша играчица на турнирима зарадила око 500.000 долара, а Венус преко 30 милиона), искуства (ово је Александрино прво учешће у главном жребу Лондона) и чега све не. Али, нема страха у грудима одважне Српкиње.

        - Немам шта да изгубим у том мечу. Она је апсолутни фаворит, потпуно сам растрећена, потрудићу се да уживам у сваком тренутку тог меча, да останем што дуже на терену. Не осећам страх, то сам пребродила - рекла је Александра.

        Прошле године на Ју-Ес опену Крунићева је избацила Квитову, тада 4. на свету, што је била велика сензација (у наредном мечу испала од Азаренке после велике борбе). Док се спрема да понови сличан успех на енглеској трави, из речника избацује термине „притисак” и „императив”.

        - Само када играм опуштено могу да покажем шта знам, и да дозволим себи да играм своју игру. То значи да не калкулишем, не размишљам о резултату, о противници. Против Азаренке сам мислила како могу да уђем у четвртфинале гренд слема што ме је спутало. Желим да покажем свој максимум, не знам који је он у овом тренутку, али знам да не смем да се оптерећујем било чим, укључујући и име ривалке.

        Свесна је Александра да са 163cm висине мора да игра паметно.

        - Морам да играм главом јер немам снаге као Серена да одувам сваку играчицу са терена. Потребно је да се надмудрујем са њима. Није ми било лако против Саре Ерани да изведем све што сам замислила јер је и она интелигентна тенисерка, која уме да изведе разне ствари на терену. Остала сам фокусирана и можда и чвршћа од ње у важним тренуцима - истакла је Крунићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари