Јарко Ниеминен: Новак тренутно испред свих

УОПШТЕ СЕ НИЈЕ ПРОМЕНИО И ДАЉЕ ЈЕ ОНАЈ СЈАЈАН МОМАК,

ОСТАО ЈЕ ИСТИ ИАКО ЈЕ ПОСТАО ГЛОБАЛНА ЗВЕЗДА

Јарко Ниеминен

       Човек који је супериорно први на свету и који је ове сезоне освојио све велике турнире на којима је играо.

       Фински тенисер Јарко Ниеминен у првом колу Ролан Гароса мора да се састане управо са њиме - Новаком Ђоковићем.

       На тренингу са Жилом Симоном био је Финац добро расположен, а у разговору за Б92 потврдио је да не очајава јер постоје и лепе стране судара са најбољим на свету.

       „Најтежи могући жреб, утисак је да је Новак тренутно корак-два испред свих осталих. Ове године је освојио све велике турнире на којима је играо и он је највећи изазов који сам могао да добијем. Истовремено, знам да ћемо играти на неком од највећих стадиона, а у томо увек уживам - немам стварно шта да изгубим, али знам да ћу се борити најјаче што могу“, рекао је Ниеминен после тренинга.

       Шетали смо комплексом Ролан Гароса (ако неки играч стане на нешто дуже, врло вероватно ће га навијачи опколити), а Јарко је и даље био ведар и рекао је да нема шта да изгуби.

       „Морам да покушам да будем на правом нивоу на почетку сваког сета - најбољи играчи ретко испуштају предност када поведу, већ само подигну ниво игре, а онда је немогуће вратити се. Подразумева се да морам да играм на свом највишем нивоу, али чак и ако буде тако, биће врло тешко. Барем почињемо од 0:0“, каже уз осмех тренутно 87. тенисер света.

       Ниеминен има 33 године, дуго је на ATP туру и био је у прилици да види како Ђоковић сазрева и као играч и као особа.

      „Он је невероватна личност, веома позитиван момак и увек је пун поштовања према свим осталим играчима. Уопште се није променио откад га познајем. Наравно, сада је старији, али и даље је онај сјајан момак, остао је исти иако је постао глобална звезда. Имам само лепе речи за њега“, закључио је Ниеминен.

      Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари