Јанко вечерас поново на терену у синглу

УЖАСАН ПЕРИОД ЈЕ ИЗА ЊЕГА, А ПАУЗА ОД 17 МЕСЕЦИ ЗБОГ ПОВРЕДЕ ПЕТЕ

МУ ЈЕ ПОМОГЛА ДА СХВАТИ КОЛИКО ВОЛИ ТЕНИС

Јанко Типсаревић и Новак Ђоковић

        Српски тенисер Јанко Типсаревић, уочи вечерашњег повратка на терен у Хјустону (22 сата), рекао је да му је тешко пала пауза од 17 месеци због повреде пете и да жели да се врати у Топ 10 играча на свету.

        Типсаревић је добио специјалну позивницу организатора ATP турнира у Хјустону и играће против квалификанта Гиљерма Клезара из Бразила.

        „Више сам забринут него срећан. Изаћи ћу на терен и рећи: 'Хајде да видимо како ће се ствари одвијати'. Свестан сам да ускоро пуним 31 годину, није ми остало још много година на туру. Мој циљ и сан је да се вратим у Топ 10“, рекао је Типсаревић за сајт ATP.

        Српски тенисер се осврнуо на изузетно тежак период у његовом животу током којег је два пута морао на операцију.

        „Први пут сам заиста био уплашен. Не бих се плашио да је зависило од мене, јер бих урадио све што је потребно да се опоравим, али овако ништа нисам могао да урадим“, рекао је Типсаревић.

        Како је навео, у то време био је веом депресиван и нервозан, иако је имао подршку породице.

        „Нисам био свој. Био сам несрећан, иако ми се све животу одвијало одлично, сви су били здрави и добили смо дивну ћерку. Искрено, нисам ни знао да ми тенис толико значи све док нисам дошао у ситуацију да не могу да играм“, објаснио је Типсаервић.

        Он је захвалио најбољем тенисеру света и пријатељу Новаку Ђоковићу, који је пристао да први меч након паузе одиграју у дублу на Мастерсу у Мајамију

        „Нисам му чак ни тражио да играмо, јер знам да је уморан. Рекао ми је: Не долази у обзир, играмо, биће ти потребно. Нећете видети много најбољих играча на свету, који после недељу дана и освојене титуле на Индијан Велсу играју у дублу“, рекао је Типсаревић, који је последњи пут меч у синглу одиграо у октобру 2013. године у Валенсији.

        Подршку Типсаревићу пружио је и Виктор Троицки, који му је на свом Twitter профилу пожелео добродошлицу назад на терен.

        На турниру у Тексасу наступиће и Душан Лајовић, који се у првој рунди састаје са седмим носиоцем и тренутно 38. играчем на свету Жеремијем Шардијем.

        Турнир у Хјустону игра се за укупни наградни фонд од 549.230 долара, а титулу брани Шпанац Фернандо Вердаско.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари