Јанко са „вајлд“ картом избацио Томића

ТИПСАРЕВИЋ У НАРЕДНОЈ РУНДИ ИМА ПРИЛИКУ ДА „ОСВЕТИ“ ТРОИЦКОГ,

ЈЕР СЕ САСТАЈЕ СА ЕСТРЕЉОМ БУРГОСОМ

Јанко Типсаревић

  • Као 635. играч на ATP листи, Типсаревић је затражио и добио „вајлд кард“ у Минхену, а онда одмах избацио шестог носиоца

        Каква „коска“ је запала шестом носиоцу ATP турнира у Минхену и 27. играчу света Бернарду Томићу.

        Жреб му је у првом колу 494.310 евра вредног турнира на шљаци доделио помало заборављеног, али и даље сјајног Јанка Типсаревића, који је као 635. играч света, али некада и Топ 10 тенисер, затражио и добио „вајлд кард“ од организатора.

        Епилог?

        У првом колу: (6) Томић - (WC) Типсаревић 7:5, 1:6, 6:7 (3:7)!

        Ова победа добија на тежини, због тога што се Јанко у трећем, одлучујућем сету хладнокрвно суочио са две веома непријатне ситуације. Прво је, при вођству Томића од 1:2 и 15:40 спасао две везане брејк лопте, а потом је добио поен и када је Аустралијанац хрватског порекла имао меч лопту, на 4:5 и 30:40.

        Када је изједначио на 5:5, мирно је увео меч у тај-брејк, тамо освојио прва три поена са једним мини брејком, а потом при вођству 3:2 добио још три поена у низу за 6:2 и искористио другу меч лопту за 7:3.

        Типсаревић ће у наредној рунди имати прилику да „освети“ другара и земљака Виктора Троицког, јер се састаје са Виктором Естрељом Бургосом, 51. играчем света, који је на старту резултатом 7:6, 6:4 избацио имењака из Србије.

        Попут меча са осам година млађим Томићем, 30-годишњи Типсаревић се до Минхена није сусретао ни са Бургосом, који има 34 године.

        Пласманом у друго коло, Јанко је освојио 20 ATP бодова, а још једна победа у Баварској донела би му 45 бодова и дуел са бољим из меча (3) Роберто Баутиста Ахут - (WC) Радек Штепанек.

        Победнику Минхена следује 250 ATP бодова и 80.000 евра, а први носилац је Енди Мареј.

ПОБЕДИО И ДУШАН!

        Раније у уторак, српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у 2. коло ATP турнира у Истанбулу пошто је савладао Аустралијанца Танасија Кокинакиса резултатом 6:4, 7:5.

        Лајовић ће се у наставку турнира састати са победником дуела између Аустријанца Андреаса Хајдера Маурера и Хрвата Ивана Додига.

        Турнир у Истанбулу игра се за наградни фонд од 494.310 евра.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари