Иванишевић: Новак ће имати бар 20 трофеја…

УВЕРЕН ДА ЋЕ ЂОКОВИЋ У РАЗУМНОМ РОКУ ПРЕУЗЕТИ ВОЂСТВО

НА ПРЕСТИЖНОЈ РАНГ ЛИСТИ

Горан Иванишевић

  • Вимблдонски победник Горан Иванишевић нема дилему да ће Новак Ђоковић постати рекордер по броју освојених гренд слем трофеја

        Новак Ђоковић се 11. гренд слем титулом, шестом на Аустралијан опену, изједначио са Родом Лејвером и Бјорном Боргом.

        Наредне „мете“ су му Пит Сампрас и Рафаел Надал са по 14 најзначајнијих наслова, а ако и када сустигне њих двојицу, може да почне да размишља и о рекорду, чији власник је Роџер Федерер - 17.

        Занимљиво је да је Новак већ сада одиграо више гренд слем финала од Сампраса и само једно мање од Надала, али су његов још конкретнији пробој међу највеће у историји спречили порази на Ролан Гаросу (0-3 у мечевима за трофеј) и на US Open-у (2-4).

        Некадашњи хрватски тенисер Горан Иванишевић, репрезентативац СФР Југославије, велики таленат коме је била потребна читава каријера да би дошао до првог и јединог гренд слем трофеја (Вимблдон 2001), уверен је да ће Ђоковић у разумном року преузети вођство на престижној ранг листи.

        „Он може да сруши све рекорде. Ако буде здрав, играће још пет-шест сезона, а у стању је да осваја по два-три гренд слем турнира годишње. Дакле, имаће их бар 20“, рекао је Иванишевић.

        Популарни „Зец“ последњих година се стара о игри Марина Чилића, освајача US Open-а 2014, кога је Новак летос декласирао у полуфиналу истог турнира - 6:0, 6:1, 6:2.

        „Као тренер и бивши играч, не знам коју тактику бих некоме препоручио као рецепт за победу над Ђоковићем“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари