Индијан Велс: Долгополов елиминисао Надала!

НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА ПОСЛЕ ИСПАДАЊА СА МАСТЕРСА РЕКАО

ДА ОД ПОЧЕТКА ТУРНИРА НИЈЕ МОГАО ДА УХВАТИ ЖЕЉЕНИ РИТАМ

        Александр Долгополов, који на АТP листи заузима тек 31. позицију, преко Шпанца се пробио до осмине финала, где га чека Италијан Фабио Фоњини - 6:3, 3:6, 7:6 (7:5).

        Рафаел Надал је честитао Александру Долгополову на изненађујућој победи у трећем колу Индијан Велса и негирао да има било каквих здравствених проблема.

        „Ниједног тренутка нисам стекао добар осећај на терену. Не само у овом мечу, него и у претходном (против Штепанека). Чињеница је да сам имао тешке противнике, који ми нису дозволили да ухватим ритам... Тако је како је“, рекао је Шпанац после пораза у три сета - 3:6, 6:3, 6:7.

        Он је констатовао да је, упркос жељи, немогуће борити се за трофеј на сваком турниру.

        „Криво ми је због лошијих партија, јер волим овај турнир, али реалност је да не можете увек да играте финала. Ја сам то урадио на претходна три турнира ове године, сада нисам. Противник је био бољи, живот се наставља. Потрудићу се да будем бољи у Мајамију“.

        Надал је претходних осам година у Индијан Велсу играо минимум полуфинале.

        После његовог испадања, најозбиљнији кандидати за пласман у финале (из те половине „костура“) су Федерер, Мареј и Вавринка.

        Роџер Федерер савладао је Дмитрија Турсунова у два „тај брејка“, док је Јиржи Весели узео први сет Ендију Мареју, а Британац преокренуо на 6:7, 6:4, 6:4. Станислас Вавринка био је убедљив против Андреаса Сепија - 6:0, 6:2.

        Новак Ђоковић у уторак касно увече игра меч трећег кола против Колумбијца Гонзалеса, након чега би могао да се састане са Чилићем или Робредом.

        Најбоље рангирани играчи у Новаковој половини су Гаске, Изнер и Димитров, али до полуфинала може да стигне само један од њих...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари