Хоће ли Ђоковић најзад престићи Федерера?

НОВАК КОНАЧНО ДОЧЕКАО ПРИЛИКУ ДА ПОВЕДЕ ПРОТИВ РОЏЕРА,

ПО БРОЈУ ПОБЕДА У  МЕЂУСОБНИМ ДУЕЛИМА

Роџер Федерер и Новак Ђоковић

        Ђоковић и Федерер састаће се од 20.45 у другом колу Завршног Мастерса у Лондону, што ће бити њихов 43. сусрет.

        Обојица играча остварила су по 21 победу, а Новак сада има прилику да поведе против једног од највећих ривала на туру.

        Српски играч је отворио наступ у групи „Стен Смит” убедљивом победом над Кеијем Нишикоријем са 6:1, 6:1, док је Швајцарац био једнако убедљив против Томаша Бердиха - 6:4, 6:2.

        Ово ће им бити чак седми међусобни дуел ове године, а Новак је славио у четири наврата. Побеђивао је у Индијан Велсу, Риму, Вимблдону и Ју-ес опену, а Роџеру је то пошло за руком на турнирима у Дубаију и Синсинатију.

        „Увек смо терали један другога на најбољи тенис. Од овог другог свако од нас захтева потпуни фокус и посвећеност, и то драстично повећава квалитет мечева. Због тога је Федерер то што јесте”, рекао је Ђоковић.

        Иако је добио седам од првих 10 мечева, Федерер је последњих година почео да попушта, а сада игра против фаворита који може да га престигне.

        „Ово је постало веома лепо ривалство. Чини се да људи воле како играмо један против другог. Мислим да нисмо морали много да прилагођавамо игру у овом ривалству. Можемо једноставно да играмо свој тенис и тада бољи играч побеђује”, истакао је Федерер.

        У ери можда и најбоље тројке у историји белог спорта Рафаел Надал је почео да попушта у последњих 12 месеци, што није случај са момком из Базела. Он је једини који успева да повремено парира Србину, иако има пуне 34 године.

        „Он неће одступити. Ниво његове игре такође не пада много. Увек ће из вас, када изађе на терен, извлачити оно најбоље ако желите да га победите. То је оно што Роџер представља - зато је освојио толико много Грен слем титула”, пун је Новак поштовања према великом противнику.

        Однос двојице најбољих у овом тренутку није био сјајан од почетка, али је временом напредовао. Освајач 17 Грен слем трофеја имао је привилегију да са друге стране мреже посматра напредак Ђоковића који сада прети да му пољуља место највећег тенисера свих времена.

        „Било је лепо видети Новаков напредак током свих ових година. Постао је невероватан играч, посебно у последњих пет-шест година. Толико је ,прочистио’ игру да се сада најбоље креће на Туру. Изузетно је задовољство играти са њим сваки следећи пут”, узвратио је швајцарски маестро.

        Нови двобој заказан је за вечерас од 20.45, а нама само остаје да уживамо и видимо може ли Ђоковић коначно да престигне Федерера.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари