Федерер: Може Крајиновић и много боље…

„МОЖДА ЈЕ ИГРАО ТАКО ЈЕР СЕ ПРВИ ПУТ САСТАО СА МНОМ“, ПОРУЧИО ЈЕ НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА

 

        Роџер Федерер одржао је тениски час Филипу Крајиновићу у Индијан Велсу, препустивши му у трећем колу само три гема - 6:2, 6:1.

        Искусни бранилац трофеја играо је своју игру од почетка до краја меча.

        „Играо сам агресивно и осећао сам да му моји слајсови праве проблеме, као и миксовање са дроп шотовима. Мислим да сам стварно играо разноврсно и отежао му посао. Истовремено, забављао сам се, правио варијације у игри, али се у исто време трудио да што је могуће више будем у офанзиви. Ово је био заиста добар меч за мене“, поручио је најбољи играч планете после лаког пласмана у осмину финала мастерса у Индијан Велсу.

        Иако је био убедљив, Федерер сматра да његов ривал није приказао свој најбољи тенис.

        Роџер Федерер у 2018. години има беспрекоран низ. Одиграо је 14 мечева без пораза и освојио два пехара - на Аустралијан Опену, где је подигао 20. гренд слем пехар, а потом у Ротердаму, када је и преузео прво место на ATP листи после пет и по година паузе

        „Сматрам да Крајиновић може да одигра много боље него на овом мечу. Можда је играо тако јер се први пут састао са мном“, навео је Швајцарац.

        Федерер, осим што јури шесту титулу у Индијан Велсу, што никада раније нико није успео да уради, зна и да га пласман у полуфинале оставља на првом месту ATP листе.

        Упркос чињеници да постоји тај мали притисак да одбрани трон, он тврди да искључиво размишља само о наредном мечу.

        „Добри сте онолико колико је био ваш последњи меч“, навео је швајцарски тенисер.

        „Сада сам у Индијан Велсу и посвећен сам само томе, не размишљам о ономе како је било раније. Знам да у првом мечу нисам играо тако добро, а када сте свесни тога онда не можете да размишљате на начин 'против кога ћу играти у полуфиналу или финалу'. То би била моја велика грешка. Око мене је много добрих играча. Тренутно играм добро и трудим се да одржим то, а то једино можеш да оствариш ако поштујеш сваког противника“, напоменуо је Федерер.

        Његов наредни ривал биће Француз Жереми Шарди, тренутно 100. играч на ATP листи, који је елиминисао свог земљака Адриана Манарина (7:5, 4:6, 6:1).

        Шарди се до сада четири пута састајао са Федерером и чак је једанпут и тријумфовао - пре четири године на турниру у Риму (1:6, 6:3, 7:6).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари