Фед куп: Почеле припреме за меч са Белгијом

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ТАТЈАНА ЈЕЧМЕНИЦА ЈЕВТИЋ РЕКЛА ДА ЈЕ ЗАДОВОЉНА ПРВИМ ТРЕНИНГОМ

Александра Крунић

        Српска женска тенисерка селекција играће предстојећег викенда у Београду против Белгије, у плеј-офу за опстанак у Светској групи Б Фед купа.

        Александра Крунић и Нина Стојановић одрадиле су први тренинг у хали „Александар Николић“, Јована Јакшић би до четвртка требало да се прикључи екипи, а Јелена Јанковић се и даље опоравља од повреде.

        Српска тенисерка Александра Крунић рекла је да се нада да ће репрезентација бити комплетна за дуел са Белгијом.

        „Вратила сам се из САД и још се привикавам на временску разлику. Почеле смо са тренинзима Нина и ја, терен је мекши, недавно је стављена шљака, али надам се да ће до суботе да се слегне. Све играчице се враћају са турнеје по САД и надам се да ћемо што пре окупити, да се убацимо у тимску атмосферу до почетка дуела“, рекла је Крунић.

        Она је навела да је Србија до сада два пута победила Белгију у Фед купу и да се нада да ће и овог пута бити успешна.

        „За њих ће играти Јанина Викмајер и Кирстен Флипкенс. Против Викмајер сам играла, а са Флипкенс сам само тренирала, оне су различите играчице и мораћу да се припремам за два различита стила. Викмајер је ударачица, а Флипкенс гради игру са слајсом и излази на мрежу. Имаћу много посла што се тиче тактике, али мој задатак је да одиграм максимално и видећемо за шта ће то бити довољно“, рекла је Крунић.

        Она је додала да ће тренирати и за дубл, пошто екипа мора да буде спремна на све.

        Крунићева, која је пропустила претходни дуел у Фед купу, изразила је очекивање да ће навијачи испунити халу и подржати репрезентацију.

        Селектор Србије Татјана Јечменица Јевтић рекла је да је задовољна првим тренингом и додала да најискуснија тенисерска Јелена Јанковић све чини да се на време опорави.

        „Задовољна сам с обзиром да је први тренинг. Очекујемо да ће из дана у дан бити све боље. Када је реч о Јелени која је повређена, лекар и физиотерапеути раде све да је оспособе да игра“, изјавила је Јечменица Јевтић.

И ОЛГА ДАНИЛОВИЋ НА ТРЕНИНГУ

        Првом тренингу Фед куп тима Србије у Београду уочи меча са Белгијом присуствовала је и млада перспективна играчица Олга Даниловић. Млада тенисерка радо је прихватила позив селектора Татјане Јечменице Јевтић да буде уз национални тим у мечу за опстанак у Светској Б групи Фед купа и прикупља искуство за будућност, јер је извесно да ће ускоро заиграти за национални тим.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари