Фед куп: Крунићева донела први поен Србији

ЛАКО ЈЕ ДОБИЛА ПРВИ СЕТ ПРЕПУСТИВИШИ САМО ЈЕДАН ГЕМ,

АЛИ СЕ ПАРАГВАЈКА ВЕРОНИКА СЕПЕДЕ РОЈГ НИЈЕ ПРЕДАВАЛА

         Александра Крунић донела је Србији први поен у мечу за попуну Светске групе Б Фед купа.

         Она је победила Парагвајку Веронику Сепеде Ројг са 2:0 (6:1, 6:3). После њих на терен ће изаћи Ана Ивановић и Монсерат Гонзалес.

         Крунићева је лако добила први сет препустивиши противници само један гем. Чинило се да ће тако бити и у другом сету, али се Парагвајка није предавала и унела неизвесност у други сет. Направила је брејк, ипак, Крунићева је реаговала на прави начин, вратила одузети сервис и уписала тријумф.

         У недељу од 13 часова играће Ивановић - Ројг, а после њих Крунић - Гонзалес. Дуел ће се завршити мечом дублова а најављено је да ће играти Јелена Јанковић и Ивана Јоровић против Веронике Кепеде Ројг и Монсерат Гонзалес.

Ток меча:

         Прва два гема била су неизвесна, али су обе играчице биле сигурне на свој сервис. У трећем, Крунићева је без проблема дошла до две брејк лопте, искористила прву и повела са 2:1. Српска тенисерка сигурном игром продужила је низ и повела са 4:1. Све је ишло од руке Крунићевој и у наставку, противници није дозволила да јој запрети и освојила први сет после нешто више од пола сата игре - 6:1.

         Исти ритам и на почетку другог сета. Крунићева ништа не препушта случају и стиже до деветог узастопног гема. Ројг коначно прекида серију српске играчице и смањује резултат на 3:1. Парагвајка се није предавала, па у шестом гему смањује резултат, а потом брејком уноси неизвесност у други сет. Крунићева одмах реагује и враћа брејк, да би после сат и 20 минута стигла до прве меч лопте коју није искористила. Противница је то умало казнила јер је имала брејк лопту, али српска тенисерка ипак стиже до победе и првог поена за Србију - 6:3.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари