Фед куп: Ко ће играти за Србију у Букурешту?

ЖЕНСКА ТЕНИСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ СА БРОЈНИМ ЗДРАВСТВЕНИМ ПРОБЛЕМИМА ДОЧЕКУЈЕ ДУЕЛ ЗА ОПСТАНАК У СВЕТСКОЈ ГРУПИ II

Дејан Вранеш и Ана Ивановић

        Фед куп тима Србије Дејан Вранеш направио је извесне промене у екипи пред важан меч за опстанак у Светској групи II, али је питање на коју од позваних играчица ће моћи да рачуна на дуелу против Румуније.

        Здравствени билтен је забрињавајући. Ану Ивановић муче леђа, Бојана Јовановски има проблем за зглобом, а Јована Јакшић са ногом. Једино спремна је млађана Нина Стојановић.

        „Ана има проблеме са леђима, али се њено учешће на мечу у Букурешту не доводи у питање. Стигла је у Београд како би санирала тај проблем. Ипак, Бојана већ дуже време кубури са зглобом, због чега је отказала и учешће на турниру у Боготи, а дилема постоји и код Јоване“, изјавио је за „Спорт“ Вранеш.

        Селектор Србије истакао је да ће екипа пут Румуније кренути у понедељак, а до тада ће тенисерке тренирати по свом програму. По доласку у Букурешт тим ће радити интензивније у жељи да се што боље припреми за важан меч.

        Вранеш је рекао да ништа не зна о наводној причи да је Весна Долонц, која је била стандардни члан репрезентације у последњим дуелима, отказала наступ после наговора Александре Крунић.

        „Немам такве информације. Весна је болесна, има неки вирус, и отпутовала је на рехабилитацију у Москву. Што се тиче Крунићеве, она је пре више од месец дана саопштила да неће наступати за репрезентацију јер жели да се посвети каријери. Још увек тражи тренера и чинејница је да јој је каријера већ неко време у стагнацији. Свако има право на избор и не може ни на кога да утичемо“, објаснио је Вранеш.

        Меч у Букурешту игра се 19. и 20. априла, а победник ће изборити наредне сезоне опстанак у Светској групи II, док ће поражени тим играти у првој групи Евро-афричке зоне.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари