Ђоковић у четвртфиналу Роџерс купа

ПОБЕДИО УЗБЕКИСТАНЦА ДЕНИСА ИСТОМИНА СА 2:1(2:6, 6:4, 6:4) У СЕТОВИМА, ИГРАЋЕ ПРОТИВ ФРАНЦУЗА РИШАРА ГАСКЕА

         Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се данас у четвртфинале Роџерс купа у Монтреалу, пошто је победио Узбекистанца Дениса Истомина са 2:1 у сетовима (2:6, 6:4, 6:4).

         Први тенисер света Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Француза Ришара Гаскеа, који је у трећем колу победио Јапанца Кеија Нишикорија са 2:1 (1:6, 6:3, 6:3).

         Ђоковић и девети тенисер на АТП листи Гаске до сада су играли осам пута, а српски тенисер остварио је седам победа, од којих пет узастопно.

         „Истомин је био бољи у првом делу меча. Покушавао сам да уђем у свој ритам, али сам много грешио. Он је играо сигурно, а ја сам морао напорно да радим за сваки поен. Меч је био 'тесан', али успео сам да прођем даље”, рекао је Ђоковић после меча.

         Први тенисер света додао је да му самопоуздање расте после сваке победе и да се труди да игра што боље.

         „Против Истомина нисам играо како сам желео, али победа је победа, а самопоуздање ми расте после сваког тријумфа и то је најважније. Покушавам да уживам на терену и прикажем најбољи тенис”, рекао је он.

         Ђоковић је на крају меча ставио перику и заиграо на терену, заједно са маскотом турнира и дечацима који скупљају лопте.

         Ђоковић и Гаске ће у ноћи између петка и суботе играти четвртфинални меч. Последњи пут играли су прошле године, у финалу Роџерс купа, када је српски тенисер победио са 6:3, 6:2.

         „Он је играч из 10 најбољих на АТП листи. Талентован је, игра разноврсно. Надам се да ће бити добар меч”, рекао је Ђоковић, који је до сада три пута освајао Роџерс куп.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари