Ђоковић: Трофеј самопоуздања за наставак сезоне

НИСАМ ОСВОЈИО НИЈЕДНУ ТИТУЛУ У 2014 ГОДИНИ, КАДА САМ ДОШАО ОВДЕ, ПОЈАВИЛЕ СУ СЕ ОДРЕЂЕН СУМЊЕ, КАЖЕ НОВАК ЂОКОВИЋ

Новак Ђоковић

          Новак Ђоковић је стигао до првог трофеја у сезони. Сигурно да су многи очекивали да то буде у Аустралији, али када није узео омиљени грен слем у Мелбурну онда су многи били убеђени да ће то учинити у Дубајиу... И опет ништа.

          Ипак, на срећу заљубљеника у „бели спорт” у Србији и Ђоковићевих навијача крај црне серије је дошао у Индијан Велсу. Новак је поново заблистао уз Марјана Вајду и после доста промењивих партија током турнира у финалу је срушио Роџера Федерера - 3:6, 6:3, 7:6 (6:3).

          - Имао сам три врло специфична меча током турнира, против Чилића, затим у полуфиналу, а сада и у финалу са Федерером. Биле су то ситуације у којима сам играо три сета и све је било врло напето, врло емотивно. Нијансе су одлучивале, поен тамо или овамо, а на крају се окренуло у моју корист. И због свега тога начин на који сам дошао до титуле ме чини веома срећним и доноси ми много задовољства, рекао је Новак Ђоковић, који је освојио 17 Мастерс титулу.

          Ђоковићу је ови иначе 42 титула у каријери, можда и једна од најслађих с обзиром да је већ био на мети критичара.

          - Надам се да ће ми овај трофеј и самопоуздање бити прави замајац за остатак сезоне. Нисам освојио ниједну титулу у 2014 години, када сам дошао овде, појавиле су се одређен сумње.Имао сам успоне и падове у уводним мечевима у Индијан Велсу, али сам успео да психички останем јак и задржим то моје самопоуздање

          На крају се Ђоковић још једном осврнуо на финални меч против Федерера.

          - Пре финала сам рекао да ће врло мали број поена одлучити победника, а то се и догодило. Роџер игра на врхунском нивоу, једноставно сада игра боље него у претходних 13, 14 месеци. Морао сам да пружим све што знам и да будем потпуно концентрисан до последњег момента како бих добио овај меч. И, то сам успео. Веома сам поносан на моја остварења на овом турниру, закључио је Новак Ђоковић.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари