Ђоковић са Надалом за одбрану титуле у Лондону

У ПОЛУФИНАЛУ НАШ ТЕНИСЕР ЛАКО САВЛАДАО ВАВРИНКУ СА 6:3, 6:3,

A НАДАЛ ПОБЕДИО ФЕДЕРЕРА СА 7:5, 6:3 - ФИНАЛЕ ВЕЧЕРАС У 21 ЧАС

        Новак Ђоковић

        Вечерас у Лондону још једна страница у историји највећег ривалства светског тениса: Рафаел Надал и Новак Ђоковић

        У финалу завршног Мастерса у Лондону састаће се вечерас два најбоља тенисера на свету Новак Ђоковић и Рафаел Надал (21ч). Наш тенисер је два пута освајао завршни турнир (2009. и 2012. године), док је Шпанац само једном играо у финалу када је 2010. изгубио од Роџера Федерера. Оба тенисера се налазе у одличној форми, Ђоковић је после пораза у финалу Ју Ес Опена забележио 21 узастопну победу и освојио је три последња турнира. Са друге стране најбољи тенисер света се после седмомесечне паузе пласирао у своје 14 финале, а освојио је укупно десет трофеја ове сезоне.

        Српски тенисер се у финале пласирао без већих проблема после победе над Станисласом Вавринком 6:3, 6:3. То је била његова чак петнаеста победа у њиховом седамнаестом међусобном сусрету.

        Први брејк је направио Швајцарски тенисер већ у трећем гему, али је Ђоковић одмах узвратио и изједначио на 2:2. После почетних проблема са сервисом наш тенисер је заиграо много боље, одлично је узвраћао сервис ривалу и добрим одбранама га терао на грешку. У осмом гему поново прави брејк, а затим у следећем долази до вођства у сетовима 6:3.

        На старту другог сета Србин прави брејк и долази до вођства од 2:0. У петом гему имао је две прилике да одузме противнику сервис, али је Швајцарац са два добра сервиса смањио вођство Ђоковића на 3:2. Ђоковић је затим освојио три везана гема и лагано привео меч крају.

        Најбољи тенисер света Рафаел Надал у финале се пласирао победом над Роџером Федерером 7:5, 6:3. Шпанац сада води 22:10 у међусобним дуелима, а ово му је била четврта узастопна победа над једним од најбољих тенисера свих времена.

        Оба играча су сигурно сервирала и нису давали шансу ривалу да им одузме сервис све до шестог гема када је швајцарски тенисер пропустио три прилике за брејк. Надал га је казнио и брзо повео са 5:3. Чинило се да ће Надал лако привести сет крају, али се Федерер није предавао и успео је да изједначи на 5:5. Швајцарац је тада направио неколико великих грешака дозволивши ривалу да освоји два везана гема и поведе у 1:0 у сетовима (7:5).

        Федерер је у другом сету парирао ривалу све до петог гема када је Шпанац направио брејк и повео са 3:2. Швајцарски тенисер је све више грешио па је Надал лагано привео меч крају и завршио га новим брејком за резултат 6:3 после 80 минута игре. Најбољем тенисеру света је ово други пласман у финале завршног Мастерса, а претходни пут је изгубио 2010. године управо од Федерера. Швајцарац није успео да понови резултат од прошле године када је играо финале и изгубио од Ђоковића.

        Завршни турнир сезоне у Лондону се игра за наградни фонд од шест милиона долара.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари