Ђоковић први финалиста Аустралијан опена

ПРОТИВ ФЕДЕРЕРА СЛАВИО СА 3:1, ЗА ШЕСТУ ТИТУЛУ У МЕЛБУРНУ

ПРОТИВ МАРИЈА ИЛИ РАОНИЋА

Новак Ђоковић и Роџер Федерер

  • Презадовољан сам начином на који сам играо читав меч. Нисам му дозволио да изађе на мрежу, да држи контролу и ритам у поенима, рекао је први финалиста у Мелбурну

        Новак Ђоковић је доминирао полуфиналом Аустралија опена против Роџера Федерера и славио са 3:1 (6:1, 6:2, 3.6, 6:3). Осврнуо се најбољи тенисер света на меч тек што је одиграо:

        - Играо сам против Роџера и знао сам да морам да будем агресиван. Био сам безгрешан у прва два сета. Он се подигао у трећем. Добијао је лаке поене када је подигао први сервис. Заслужио је да добије тај сет. Презадовољан сам начином на који сам играо читав меч. Нисам му дозволио да изађе на мрежу, да држи контролу и ритам у поенима. Чекао сам прилику и чим сам је добио искористио сам је.

        Бацио је Ђоковић поглед и на наредни меч, финални - који ће играти против Ендија Марија или Милоша Раонића за своју шесту титулу у Мелбурну.

        - Имам два дана паузе да се одморим и нађем оно што ми је потребно за финале без обзира ко ми буде противник. Тражићу и концентрисати се на своју игру - рекао је Новак по завршетку полуфинала.

        На питање колики је значај Роџер Федерер имао на његову каријеру Ђоковић је био јасан:

        - И Рафа и Роџер су много допринели развоју моје каријере и успесима које сам постигао. Радио сам напорно да би их уопште изазвао. Када сам дошао у прилику да играм равноправно са њима уживам у сваком тренутку.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари