Ђоковић одбио $100.000 да намести меч

ОД СЕПТЕМБРА 2008. ГОДИНЕ, КАДА ЈЕ ФОРМИРАНА ЈЕДИНИЦА ЗА ТЕНИСКИ ИНТЕГРИТЕТ, БИЛО ЈЕ 11 СУСПЕНЗИЈА, ОД ТОГА ПЕТ ДОЖИВОТНИХ

Новак Ђоковић

        Најбољем тенисеру Новаку Ђоковићу пре осам година је било понуђено 100.000 долара да намести један меч, преноси „USA Today“.

        Српски тенисер је, наравно, ту понуду посредника одбио, али је нагласио да иако велики број тенисера ни не помишља да се упусти у тако нешто, реалност је другачија.

         „Мислим да је то илегално и верујем да штети репутацији нашег спорта. Немамо простора за тако нешто, али је реалност другачија“, рекао је Ђоковић за „USA Today“.

        У то време, када је Новак одбио понуду да намести меч, клађење на тениске мечеве није било толико распрострањено, али се ситуација променила. Иако је много теже прићи најбољим тенисерима света, они који желе да изнесу непристојне понуде користе се разним преварама да би то и учинили.

         „Нажалост, постоји велики број могућности. Свако може да приступи просторијама, зградама или ћошковима у којима се тенисери обично крију и причају о интимним стварима, својим повредама и сличном“, нагласио је Ђоковић.

        За сада није познато колико је проблем намештања распорстањен и озбиљан. Од септембра 2008. године, када је формирана Јединица за тениски интегритет, било је 11 суспензија, од тога пет доживотних.

         „Основа нашег спорта је да је чист. Чим то није, онда је то проблем“, рекао је први човек ATP Крис Кермод.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари