Ђоковић: Чека ме тежак меч против Марија

НОВАК СЕ ПЛАСИРАО У ПОЛУФИНАЛЕ, ПОШТО ЈЕ ЈУТРОС ПОБЕДИО

10. ТЕНИСЕРА СВЕТА, БУГАРИНА ГРИГОРА ДИМИТРОВА, СА 6:2, 6:4

      Новак Ђоковић

        Противник Ђоковићу у полуфиналу ATP турнира у Пекингу биће британски тенисер Енди Мари који је савладао Марина Чилића из Хрватске са 6:1, 6:4.

        - Енди је у победничкој серији од седам мечева, после титуле у Шенжену прошле недеље. Нешто сам мало од његових мечева стигао да одгледам и очигледна је велика снага његових удараца - рекао је Ђоковић.

        Ђоковић је напоменуо да је сваки његов меч са Маријем „велики изазов”.

        - Увек је то то меч који захтева максимално ангажовање и много размена лоптице. Ништа мање од тога не очекујем ни у суботу - рекао је Ђоковић.

        То је 22. дуел Ђоковића и 11. тенисера света Марија, а српски тенисер је до сада остварио 13 победа, од којих две узастопне, и то ове године, на US Open-у (7:6, 6:7, 6:2, 6:4) и Мастерсу у Мајамију (7:5, 6:3).

        Новак се пласирао у полуфинале ATP турнира у Пекингу, пошто је јутрос победио десетог тенисера света, Бугарина Григора Димитрова, са 6:2, 6:4

        Меч је трајао сат и по времена, први тенисер света Ђоковић је пет пута одузео сервис противнику, који је направио два брејка.

        У преостала два четвртфинална меча у петак се састају: Рафаел Надал (Шпанија) - Мартин Клижан (Словачка), односно Томаш Бердих (Чешка) - Џон Изнер (САД).

        Ђоковић се на турниру у Пекингу такмичио у дублу са Филипом Крајиновићем, али су њих двојица предали четвртфинални меч Италијану Фабију Фоњинију и Аргентинцу Леонарду Мајеру.

        Новак је у походу на пету титулу у Пекингу, а трофеје у кинеској престоници освајао је 2009, 2010, 2012. и 2013. кад је у финалу савладао Шпанца Рафаела Надала.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари