Дејвис куп: Индијци очекују тежак меч са Србијом

НАЈБОЉИ ДУБЛ ИГРАЧ ИНДИЈЕ: „АКО ЖЕЛИТЕ ДА ИГРАТЕ У СВЕТСКОЈ ГРУПИ МОРАТЕ ДА ПОБЕДИТЕ ДОБРУ ЕКИПУ, СТВАРИ ТАКО СТОЈЕ...“

Роан Бопана

         Жребом у Лондону одлучено је да ће Србија играти у Индији меч за опстанак у Светској групи Дејвис купа.

         Тенисери Индије сложни у оцени да су добили изузетно тешког ривала у баражу Светске групе, али да ће се трудити да максимално искористе предност домаћег терена.

         „О, Боже! То ће заиста бити тежак меч“, прва је била реакција Жишана Алија, селектора Дејвис куп тима Индије.

         Свесни су Индијци да су добили најтежег ривала, првог носиоца и освајача „салатаре“ 2010, финалисту прошле године.

         „Надам се да Новак Ђоковић неће играти“, са осмехом је констатовао други играч индијског тима Јуки Бамбри.

         А онда се уозбиљио и са дозом оптимизма причао о шансама свог тима да се после 2011. врати у најелитнију групу Дејвис купа.

         „Ако Србија наступи у истом саставу ко против Швајцарске у првом колу, онда имамо добре шансе. То може бити наша велика шанса и бићемо спремни да се боримо“, додао је Бамбри.

         Али, судећи по томе колики је значај меча плеј-офа у септембру, али и према речима селектора Богдана Обрадовића, Србија би Индији требало да се супротстави у најјачем саставу.

         Очекује се да ће се Јанко Типсаревић опоравити од незгодне повреде пете, док ће Виктору Троицком истећи суспензија. Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић изјавио је да има велику жељу да игра у том мечу.

         Најбољи дубл играч Индије Роан Бопана (на фотографији) истиче да би домаћи терен могао да буде велика предност његовог тима.

         „Ако желите да играте у Светској групи морате да победите добру екипу. Ствари тако стоје. Победили смо 2010. године одличну екипу Бразила пред својом публиком такође у мечу баража. Јасно је да су они фаворити, али и ми имамо своје адуте. Играмо код куће, имамо сјајан однос у екипи, публику која нас носи и у таквој атмосфери мислим да можемо да направимо нешто велико“.

         Селектор Индије сматра да би најбоље било изабрати травнату подлогу због влаге и велике врућине, али је свестан да то није прави избор за његове играче.

         „Мислим да већина нас највише воли да игра на тврдој подлози, па мислим да је најреалније да то буде наш избор за септембарски меч“, рекао је Бамбри.

         У индијском тиму истичу да још има доста времена до меча са Србијом и да ће сви разговарати и заједно донети одлуку о избору подлоге.

         „До тог важног меча има заиста још доста времена и сви ми наступаћемо до тада на много турнира. У овом тренутку знамо против кога ћемо играти, дакле неће нам бити лако, чак и ако буду наступали без најбољих играча. Али ћемо учинити све како бисмо максимално спремни дочекали тај меч“, изјавио је Јуки Бамбри.

         Дуел Индија - Србија, играће се од 12. до 14. септембра, највероватније у Њу Делхију.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари