Davis Cup: Дуци Лајовић за вођство Србије

У ДРУГОМ МЕЧУ ДАНА САСТАЋЕ СЕ СОМДЕВ ДЕВАРМАН,

НАЈБОЉИ ИГРАЧ ИНДИЈЕ, И ФИЛИП КРАЈИНОВИЋ

Душан Лајовић

         Српски тим остварио је прву победу на гостовању селекцији Индије у дуелу плеј-офа за Светску групу Дејвис купа.

         Бод Србији донео је Душан Лајовић, најбоље рангирани играч нашег тима и уопште на дуелу у Бангалореу.

         Лајовић је победио Јукија Бамбрија, 153. играча на светској ранг листи, резултатом 3:0, по сетовима 6:3, 6:1, 7:5.

         Деловао је Лајовић некако сигурније и смиреније од старта меча, иако је Бамбри први стигао до брејка. Индијац је већ у трећем гему искористио прву брејк лопту и повео са 2:1. Ипак, српски играч је након тога кренуо агресивније, одмах је узвратио истом мером и то са „нулом“, а потом и направио мини серију, којом је повео са 5:3. И онда када је требало да домаћем играчу зада завршни ударац, намучио се, односно Бамбри је дуго успевао да одоли свим Лајовићем нападима, па је српски тенисер искористио тек осму сет лопту и после 45 минута стигао је до вођства од 1:0 у сетовима.

         Лајовић, тренутно 61. играч света, након тога заиграо је много боље. Ривалу је препустио само један гем на свој сервис, а затим је пет у низу решио у своју корист и стекао високо вођство (6:1). Бамбри је на кратко прекинуо ту агонију, али већ после 27 минута други тенисер Србије имао је предност од 2:0 у сетовима.

         Упорни Индијац није устукнуо после убедљивог заостатка. Ношен подршком са трибина, он је у трећем сету преузео иницијативу и на семафору је врло брзо писало 4:1. Ипак, херој је на крају био Лајовић, који је стрпљивом игром не само сустигао предност ривала, већ и направио преокрет - 7:5.

         У другом мечу дана састаће се Сомдев Деварман, најбољи играч Индије, и Филип Крајиновић.

         Победник меча у Бангалореу обезбедиће останак у Светској групи Дејвис купа, док ће поражени тим наредне сезоне играти у нижем рангу, у зонском такмичењу.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари