Да ли ће Ђоковић изједначити скор са Федерером?

ОНО ШТО ЈЕ БИЛО НЕЗАМИСЛИВО ДО КРАЈА 2012. ГОДИНЕ

МОГЛО БИ ДА СЕ ОБИСТИНИ ВЕЋ ЗА КОЈИ ДАН У ДУБАИЈУ

Новак Ђоковић и Роџер Федерер

          Да ли ће до тога доћи прво зависи од Роџера Федерера, па тек онда од Новака Ђоковића!

          Швајцарац да би изборио пласман у полуфинале АТP у Дубаију мора да победи Чех Лукаша Росола. У том случају двојица великих ривала одмериће снаге 32. пут!

          Ђоковић је већ међу четири најбоља тенисера на једном од омиљених турнира. Рус Михаил Јужњи, шести носилац на турниру, због болести није могао да изађе на мегдан српском тенисеру, који се без борбе пласирао у полуфинале.

          Ако сачека тријумф Федерера у четвртфиналу, Ђоковић ће добити шансу да по први пут у каријери изједначи међусобни скор са тенисером кога многи сматрају најбољим свих времена.

          Тренутно је 16:15 у корист Швајцарца.

          Последња три дуела припала су Ђоковићу. Србин од почетка 2011. доминира у сусретима са Федерером, за три године одиграли су 12 мечева и чак девет је припало тренутно другом играчу на АТP листи.

          Последња два пута састали су се пред крај 2013, прво на Мастерсу у Паризу, а затим и на завршном турниру у Лондону. У оба меча резултат је био 2:1.

          Њихови међусобни дуели почели су 2006. године, када је Федерер уз мало муке изашао на крају са голобрадом Београђанином. И наредна три сусрета припала су Федексу, али је отпор Ђоковића био све јачи...

          А, онда је дошло чувено финала Мастерса у Канади и прва победа Новака против Федерера - 7:6, 2:6, 7:6. Било је то 2007.

          Ђоковић брани титулу на турниру у Дубаију, на којем је до сада четири пута побеђивао - 2009, 2010, 2011. и 2013. године. Са Федерером се два пута састајао у Дубаију и резултат је 1:1.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари