Аустралијан опен: Хрватица покрала Виктора

У НАРЕДНОЈ РУНДИ ПРОТИВ ВАВРИНКЕ, КОЈИ ЈЕ ПОБЕДИО 30. НА СВЕТУ СТИВА ЏОНСОНА СА 6:3, 6:4, 6:4

Марија Чичак

  • Виктор Троицки је после маратона у другом колу Аустралијан опена савладао Паола Лоренција 6:3, 1:6, 7:6, 3:6, 6:3 и пласирао се у треће коло првог гренд слема у сезони. Марија Чичак донела скандалозну одлуку у петом сету

        Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у треће коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победио 43. играча света Паола Лоренција из Италије после пет сетова, 6:3, 1:6, 7:6, 3:6, 6:3. Троицки је победио за три сата и 50 минута.

        Троицки је направио брејк у другом гему првог сета, што му је било довољно да поведе у мечу, али му је Лоренци у другом сету два пута одузео сервис и изједначио је на 1:1. Тенисери су у трећем сету били сигурни на своје сервисе, па је сет решен у тај-брејку, који је српски играч добио са 7:3.

        Лоренци је након тога узвратио и успео је да изједначи на 2:2 захваљујући брејку у осмом гему четвртог сета.

        У петом сету се водила велика борба, Троицки је повео са 4:1, али је Лоренци успео да освоји два везана гема и примакне се. У осмом гему Троицки је направио брејк и повео са 5:3, а затим је освојио гем на свој сервис и победио.

        Међутим меч између Троицког и Лоренција је обележила свађа Србина са судијом из Хрватске.

        Виктор је при резултату 4:3 у одлучујућем делу игре одиграо пасинг шот из бекхенда, судија је показао на аут, он је тражио челенџ и био у праву.

        Судија Марија Чичак из Хрватске је одлучила да се понови поен, иако је било јасно да Лоренци не може да стигне ту лоптицу, што је изнервирало Троицког.

        - Како се понавља поен кад је био на супротној страни терена. Био је чак тамо“, викао је Троицки на српском језику показујући на другу страну терена.

        Она је покушавала да га убеди због чега је донела одлуку, али је српски играч наставио да је убеђује - чинило се да је био потпуно у праву.

        - Је л' знаш шта си урадила? Ниси свесна шта си урадила. Ниси свесна…, понављао је Виктор.

        Ипак, успео је да освојио следећи поен и направи брејк, а потом и сигурно приведе меч крају за пласман у треће коло.

        Троицки ће у наредној рунди играти против Швајцарца Станисласа Вавринке, који је раније данас победио 30. тенисера света Стива Џонсона са 6:3, 6:4, 6:4.

        Троицки је до сада седам пута играо против четвртог тенисера света Вавринке и ниједном није победио. Последњи пут играли су овог месеца на турниру у Бризбејну, када је Швајцарац победио са 7:6, 6:4.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари