Арменулић: Новака не воле, јер је из Србије

ФИНАЛА ГРЕНД СЛЕМОВА ПОКАЗАЛА ДА СВАКИ ЂОКОВИЋЕВ ПРОТИВНИК

ИМА ВИШЕ НАВИЈАЧА

Радмило Арменулић

        Могу само да га мрзе... Показао је Новак Ђоковић да му нема равног у белом спорту. Финале гренд слема у Њујорку још једна је потврда да српски тенисер доминира светским тенисом. Победио је Ђоковић другог тенисера света Роџера Федерера, који, могло би се рећи, игра боље него икад. Ипак, сенку на спектакл, који је финале требало да донесе, бацила је публика. Преко 22.000 навијача било је на страни Швајцарца и изразито против Србина. Овације су се чуле сваки пут када је Федерер освајао поене, али и неспортски, у тренуцима када је Ђоковић слао лоптице у аут или мрежу.

        - Публика је була некултурна. Добро је Новак поступио што није реаговао, што се није превише бавио њоме. Непристојни су и без укуса. Радовали су се када је пао и повредио се, али то је њима на част. Треба да се угледају на публику у Европи - изјавио је почасни председник ТСС, Радмило Арменулић.

        Иако је познато да је атмосфера на „Артур Ешу“ слободнија, него на највећим турнирима који се играју у Европи, у борби Ђоковића и Федерера је више наликовала Дејвис купу. У коме игра тим Швајцарске. Ипак, није тајна да други тенисер света има већу подршку у дуелима са Србином и када се игра на Старом континенту. Заправо, финала гренд слемова су показала да сваки Новаков противник има више навијача.

        - У Аустралији воле Ђоковића, у Америци не толико. У Европи су наклоњенији Федереру, али је Новак неприксновен у Кини. Све то има везе с тим што је из Србије, која је мала земља. Ни Швајцарска није велика, али је другачије доживљавају. Међутим, Новак је показао и доказао да треба да га поштују - јасан је Арменулић.

        Упркос великој борби са противницима, публиком, и у појединим моментима са самим собом, Ђоковић је освојио другу титулу на Ју-Ес опену. Превазишао је све падове са којима се суочавао, доказао да је физички спреман и ментално јак.

        - Од првог кола је Новак подизао форму. Није био сјајан у Синсинатију. Можда би боље било да није играо Монтреал. Ипак, бољу игру је показао у Њујорку. То је одлика великих играча, да и кад нису у форми побеђују. Најбоље је одиграо финале. И Федерер је био спреман, па је меч био добар. Ипак, Новак је дугим лоптама спречио Федерера да игра агресивно, добар му је био ритерн. Сервис га није служио сасвим, али јесте у одлучујућим моментима - додао је Арменулић.

        На теренима Били Џин комплекса, Ноле је био јачи од ривала, од неповољних временских услова, публике и нервозе... Не може му нико ништа, јачи је од судбине...

САМО ЈЕ НЕБО ГРАНИЦА

        Тријумфом у Флашинг Медоузу, Ђоковић је постао тек осми играч који има двоцифрен број гренд слем трофеја. С обзиром на то да су пред њим још године такмичења, очекује се да ће та бројке додатно да порасте.

        - Очекујем да ће да игра још четири или пет година. Ако буде на овом нивоу, можда и стигне Федерерових 17 титула. Свакако може до још седам, осам пехара на гренд слемовима - закључио је Арменулић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари