Ана: Очигледно је тешко играти, али је свима исто

ИЗУЗЕТНО ЈЕ БИТНО ДА ИМАМ ДОБАР И ПОЗИТИВАН ТИМ ОКО МЕНЕ

И ОНИ СУ МИ ПОДРШКА, КОЈА МИ МНОГО ЗНАЧИ

Ана Ивановић

         Маестрално је Ана Ивановић одиграла у другом колу, где је прегазила Немицу Анику Бек са 6:1, 6:2. Наредна ривалка нашој девојки биће домаћа такмичарка Саманта Стосур, која није ни мало наиван противник.

         О томе, као и о врућинама у Мелбурну и њеном стручном штабу Ана Ивановић је причала после меча са Немицом.

         Како ви подносите врућину у Мелбурну?

         - Очигледно да је тешко играти, јер понекад изгубите концентрацију и фокус на меч. Мислим да је то мана, али исти услови су за све такмичаре. Понекад је тешко да ухватите дах. Морате да пронађете начин да се охладите. Ми годинама уназад у Мелбурну играмо по врућнини, али никада није било оволико узастопно топлих дана. Међутим, то је нешто што очекујете, када дођете на први грен слем у сезони.

         Колико вам значи трофеј са почетка сезоне из Новог Зеланда?

         - Било је врло важно да почнем годину трофејом. То је нешто што сам много желела и чекала један дужи период да поново освојим титулу. У Окланду сам се осећала пријатно, играла добар тенис у финалу имала један одличан меч. На Новом Зеланду сам стекла одређено самопоуздање, али ово је ипак један сасвим други турнир из серије “највеће четворке”. Изузетно је битно да имам добар и позитиван тим око мене и они су ми подршка, која ми много значи.

         Да ли сте у припремном периоду много радили на физичкој спреми у теретани?

         - Нисам нешто претерано радила за време припрема у теретани. Мој тренер изузетно добро разуме тенис и ми видимо како моја игра треба да изгледа. Ипак, најважније је да је мој стручни штаб позитиван и то је нешто што ми је много недостајало у прошлости. Често се тенисерима дешавају порази, а мој тимј ме гура напред да стално размишљам позитивно.

         Каква је разлика између врхунских тренера и великих имена, који су радили са вама и садашњег стручног штаба?

         - Није сваки тренер добар за сваког играча. Понекад тренер може да буде звучно име да изгледа одлично на папиру, али када се удружи са тенисером или тенисерком то не изгледа добро. Нисам увек вукла најбоље потезе, ипак из свега сам извукла добре поуке, Сада имам одличну комуникацију са мојим стручним штабом.

         Да ли је предност и чињеница што сви у тиму причају српски језик?

         - Дефинитивно је комуникација боља, јер причамо на српском. Чак када сам у недоумици могу да се изразим боље и они могу да ми одговоре боље.

         Шта очекујете од наредног меча са Самантом Стосур?

         - Имала сам два тешка меча прошле године са Сем Стосур једном сам победила ја једном она, сигурно да ће и сада да буде неизвесно. Меч ће да буде у ноћном термину на Род Лејвер арени, одакле носим прелепе успомене, поготово се то односи на 2008. годину.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари