Ана на Свитолину у трећем колу Ролан Гароса

ОДИГРАЛА УЗБУДЉИВ ПРВИ И ДОМИНАНТАН ДРУГИ СЕТ ПРОТИВ ЈАПАНКЕ КУРУМИ НАРЕ

Ана Ивановић

        Ивановић (16. на WТА листи) - Нара (91) 7:5, 6:1!

        Најбоље рангираној српској тенисерки било је потребно нешто мање од сат и по да се пласира у треће коло, у коме чека Украјинку Елину Свитолину (20) или младу Американку Тејлор Таунсенд (172).

        Други меч Ане Ивановић на Ролан Гаросу имао је два различита „полувремена“, а како је време одмицало, постајала је све сигурнија и успела да поштеди своје навијаче мање-више уобичајеног стреса.

        Испрва је слутило на репризу првог сета Аниног претходног меча, када је Францускињу Додин за 19 минута победила резултатом 6:0, али овог пута је било знатно неизвесније, узбудљивије и дуже.

        Ана је повела 3:0, пропустила чак четири брејк шансе да повиси на 4:0, а онда ушла у серију грешака, што је 155 центиметара висока Јапанка искористила да се потпуно врати у живот, изједначивши на 4:4.

        У следећем гему је Нара повела 0:30, запретивши тоталним преокретом, али је Ивановићева освојила четири поена заредом и то је било 5:4. Покушала је одмах да освоји сет, на сервис противнице, међутим, пропале су још три брејк лопте и Нара је поново стигла до „егала“ - 5:5.

        Све пропуштене прилике Ана је наплатила у дванаестом гему, када је при вођству 15:30 карактеристичним форхенд ударцима забележила два винера и направила брејк вредан 1:0 у сетовима.

        Када се подвуче црта, у овом делу меча имала је 12 винера више, али и 10 неизнуђених грешака више, а лоша реализација брејк лопти 2/12 била је и последица добре игре и хладнокрвности противнице у важним поенима.

        Други сет такође је почео вођством од 3:0, међутим, Ана није дозволила Нари да се размахне. Гемови су били знатно краћи него у првом сету и било је јасно да Јапанка нема снаге да пружи онако јак отпор.

       „Дуплим“ брејком, за 5:1, шампионка Париза из 2008. године дефинитивно је ставила до знања да хоће брзо да приведе посао крају, што је и спровела у дело.

        Иако је једину WТА титулу освојила управо на шљаци, за 24-годишњу Нару наступ у другом колу Ролан Гароса остаје максималан домет у каријери.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари