Ана „испустила” победу после прекида меча

ИМАЛА ЗНАЧАЈНУ ПРЕДНОСТ АЛИ ЊЕНОМ ТРЕНЕРУ ОЗБИЉНО ПОЗЛИЛО

ШТО ЈЕ УТИЦАЛО НА ЊЕНУ ИГРУ

Ана Ивановић

        Прокоцкала је Ана Ивановић велику предност и практично поклонила победу Медисон Киз (4:6, 6:4, 6:4). Имала је Српкиња све у својим рукама, у другом сету је водила са 4:2, у трећем је имала предност од 3:0, али ни то јој није било довољно за пролазак у осмину финала Аустралијан опена.

        Сигурно је на игру и резултат утицало и колабирање њеног тренера Најџела Сирса, али је заиста српска тенисерка пропустила велику шансу и од „готовог направила вересију“.

        Готово без грешке је Ана одиграла први сет, ритерн и форхенд су је одлично служили и релативно брзо је стигла до вођства у сетовима. Освојила је први гем другог сета, али је онда уследио дуг прекид због колабирања њеног тренера Најџела Сирса.

        После око пола часа игре дуел је настављен, а Српкиња није дозволила да је дешавања ван терена поремете. Остала је фокусирана, наставила са добром игром и повела са 4:2. Она је сервирала у седмом гему, али је Медисон одиграла пар одличних поена и одмах вратила брејк и смањила на 4:3. Одличним сервисима је дошла до изједначења, а затим је дошла до новог брејка и прилике да сервира за изједначење у сетовима.

        Српска тенисерка је кренула агресивно, од првог поена кренула агресивно, са изласком на мрежу и таквим приступом је успела да дође до три узастопне брејк шансе. Нажалост, није успела да искористи ниједну од њих, али је спасила и две сет лопте, добила три нове шансе, али ни њих није искористила, па је Американка стигла до изједначења у сетовима (6:4).

        Практично „поклоњен“ други сет није омео Ану у одлучујућем сету. Одлично је одсервирала у првом гему, затим направила брејк, а онда урадила оно што није успела у завршници другог, потврдила је направљени брејк и повела са 3:0. Када је освојила поен који јој је донео ту предност гласно је викнула „Ајдееее!“, а колико је била гласна најбоље говори то да ју је судија у столици питао шта је рекла, па је Ана морала да му објасни о чему се ради.

        Американка није одустајала, прво је добрим сервисом смањила предност, а затим искористила пету брејк лопту у петом гему и дошла до прилике да сервира за изједначење у трећем сету. Ивановићева је тада почела да погађа из форхенда, дошла до две прилике за брејк, али је желела што пре да дође до брејка, промашила је два релативно лака ударца и дозволила противници да се врати у игру (3:3).

        Пропуштене прилике није могла тек тако да избрише, а дуплом сервис грешком је поклонила брејк ривалки.

        Обе су одлично одсервирале у наредна два гема, а Американка је затим сервирала за меч. Ана је добро ретернирала, а при резултату 30:30 је изашла на мрежу и један лак форхенд послала далеко у аут и дала ривалки прву меч лопту. Успела је да је спаси, али је Медисон одличним сервисом успела да се избори за другу, а онда је она дуплом сервис грешком вратила „поклон“ противници. Ана је потом ритерн послала у мрежу, а Кизова је одлично одиграла волеј и искористила трећу меч лопту.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари