Новак објавио програм турнира до краја године

ПРОТЕКЛИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ УЧЕСТВОВАО НА ДЕСЕТ ТУРНИРА - ОСВОЈИО ТРИ,

А ДО КРАЈА ГОДИНЕ НАСТУПИЋЕ НА ЈОШ ДЕВЕТ И БРАНИТИ 6.530 ATP ПОЕНА

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић објавио је програм турнира на којима ће играти до краја године.

       Током протеклих шест месеци Ђоковић је учествовао на десет турнира, од којих је освојио три - Аустралијен Опен, Дубаи и Монте Карло, а у наставку календарске године наступиће на девет турнира и бранити укупно 6.530 ATP поена.

       Ђоковићева следећа станица је трећи грен слем сезоне, Вимблдон, који се игра од 24. јуна до 7. јула. Прошле године Новак је на Вимблдону поражен у полуфиналу од Роџера Федерера, тако да ће бранити 720 поена.

       Непуних месец дана након Отвореног првенства Велике Британије најбољи тенисер света браниће титулу на Роџерс купу у Монтреалу. Канадски мастерс шести је по реду турнир из ове категорије у 2013. години, а биће одржан од 5. до 11. августа.

       Одмах након Монтреала, Ђоковић ће учествовати на једином мастерс турниру који до сада није освајао, у Синсинатију, где је стигао до финала прошле године и предстоји му одбрана 600 ATP поена.

       Последњи грен слем у 2013, US Open, на програму је од 26. августа до 8. септембра. Прошле године Новак је заустављен у мечу за титулу од Британца Ендија Мареја, тако да ће бранити 1.200 бодова.

       Након летње америчке турнеје, први реклет света упутиће се ка Београду, где ће са колегама из репрезентације Србије одиграти полуфинални окршај Дејвис купа против селекције Канаде (13 - 15. септембар).

       Из Београда Ђоковић путује у Кину, где ће учествовати на турнирима у Пекингу (30. септембар - 6. октобар) и Шангају (6 - 13. октобар). Прошле године, Новак је убедљиво тријумфовао на азијској турнеји и освојио 1.500 поена. Најпре је у финалу Пекинга савладао Жоа-Вилфрида Цонгу, а недељу дана касније у Шангају Ендија Мареја.

       Последњи мастерс у 2013. на програму је од 28. октобра до 3. новембра у Паризу. Ђоковић ће у главном граду Француске бранити само 10 поена, јер је прошле године такмичење завршио у другом колу.

       Завршни турнир сезоне игра се од 4. до 11. новембра, а Ђоковић ће бранити максималних 1.500 поена након што је прошле године у финалу у Лондону савладао Роџера Федерера.

       Повољан исход Дејвис куп окршаја између Србије и Канаде у септембру значио би пласман наше репрезентације у друго финале овог такмичења, које је планирано за период између 15. до 17. новембра.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари