Агаси ни не зна ко је Имас, Ђоковићев „гуру“

„КО? НЕМАМ КОНТАКТ СА ТОМ ОСОБОМ, КОМУНИЦИРАМ ДИРЕКТНО СА НОВАКОМ“, ОБЈАСНИО ЈЕ АМЕРИКАНАЦ

Андре Агаси

        Американац Андре Агаси је пре Ролан Гароса почео сарадњу са Новаком Ђоковићем којег је у претходном периоду на турнирима пратио и Пепе Имас, за многе познат као гуру.

        И баш једно од питања Агасију је било везано за Шпанца, односно да ли је Имас још у тиму српског тенисера

        „Ко?“, збуњено је одговорио Агаси.

        „Немам контакт са том особом, комуницирам директно са Новаком“, додао је Американац, а онда открио план за почетак сезоне:

        „Договорили смо се да будем у Аустралији. Свакодневно смо у контакту и када Новак мисли да сам му потребан, ја ћу бити ту“.

        Агаси, који је током каријере освојио осам Гренд слем титула, уверен је да ће његов пулен веома брзо бити тамо где и припада - у самом врху.

        „Рекао бих да је Новак испунио 90% предуслова да поново постане најбољи. То може да учини и без мене, зато верујем у његов повратак. Такође знам да, ако научи да неке ствари ради другачије, ако промени тих 10 процената, може да буде још бољи. Живот значи константно мењање, за све. Једног дана ћете у свој живот морати да укалкулишете параметар попут породице или успеха. Није увек лако наћи прави баланс, нечији идентитет… Мој циљ је да Новак успе у томе што лакше“.

        Прочитајте још: Ђоковић и Штепанек кренули пуном паром: Новак хвали Радека

        Он је истакао да је Ђоковић био у деликатном тренутку каријере, али да је кренуо у правом смеру.

        „У једном тренутку почнете мање да учите о спорту, а више да спорт учи вас о себи самима. То је узнемирујуће, верујте ми! Тада можете једино научити да будете ефикасни и да јасно одредите своје циљеве, а онда и нађете најлакши начин да до њих дођете. Новак је сада на прекретници, али је физички толико јак да га ситна скретања нису исцрпела. Током наше сарадње, ако будемо успели да искористимо његов интелект и аналитички начин размишљања да бисмо повратили ту срчаност и борбу, ако му помогнем да установи који су му тачно циљеви када изађе на тениски терен, сигуран сам да ће све бити много лакше“, закључио је Агаси.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари