Весељи провоцира: Ново Брдо прогласио за драгуљ шиптарске културне баштине

НАЈАВИО ДА ЋЕ ГА КАО БУДУЋИ ПРЕМИЈЕР УЧИНИТИ ТУРИСТИЧКОМ АТРАКЦИЈОМ И „ОБНОВИТИ РУДНИК“

         ПРЕДСЕДНИК скупштине привремених приштинских институција Кадри Весељи изјавио је да је "поносан" због заставе Косова која је поново постављена на зидинама српског средњовековног града Ново Брдо, као и на полицију и друге институције које се, како је рекао, "брину о косовским драгоценим споменицима".

        "Поносан сам на величанствену тврђаву Ново Брдо, овај драгуљ наше културне баштине и древно насеље које је вековима служило као раскрсница цивилизација. Још сам поноснији на прелепу косовску заставу, која поносно маше својим кулама, као и на полицију и друге државне институције које се брину о косовским драгоценим споменицима", написао је Весељи у својој провокативној поруци на Фејсбуку.

        "Србија узалуд покушава да асимилира нашу културу и наслеђе", поручио је Весељи.

        Он је уз своју објаву на Фејсбуку приложио и фотографије с припадницима полиције Косова у подножју тврђаве, као и снимке на којима је видљива застава Косова на средњовековном српском споменику.

        "Као будући премијер нећу дозволити да било које од ових древних косовских богатстава буде политички инструментализован или погођен. Вратићемо некадашњу славу Новом Брду, не само што ћемо га учинити међународном културном туристичком атракцијом већ и обновити стари рудник", додао је Весељи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари