Тачи оптужује Београд и спрема хапшења

 

  „ЈУНАК“ ИЗВЕШТАЈА ДИКА МАРТИЈА РЕШИО ДА УСПОСТАВИ „ВЛАДАВИНУ ЗАКОНА И РЕДА“ НА СЕВЕРУ КОСОВА 

Хашим Тачи, главни јунак Мартијевог извештаја

  • Криминалне банде на северу, вођене политиком Београда, нису опасност по нашу земљу већ за целу Европу, изјавио миљеник НАТО, Брисела и Вашингтона

     КОСОВСКИ премијер Хашим Тачи изјавио је да има пуну и јасну подршку међународних фактора да успостави владавину закона и реда на северу Косова и члановима парламента у Приштини је рекао да ће први кораци бити хапшење српских криминалаца који су убили полицајца Енвера Замберија и запалили прелаз Јариње, пише приштинска штампа.

     „Криминалне банде на северу, вођене политиком Београда, нису опасност по нашу земљу већ за целу Европу“ , изјавио је Тачи уз обећање да ће бити ухапшени и сви шверцери.

     Он је нагласио да се не сме толерисати да део Косова буде „црна рупа Европе“ и служи за шверц нити се може вечно толерисати нарушавање суверенитета.

     „Иако је Еулекс три године био обавештаван о ситуацији на северу Косова, он је оклевао да подржи акције законских институција. Ипак, после акција Владе Косова саопштио је да је спреман да ради у складу са уставом и владајућим законима на Косову“ , истакао је премијер Косова.

     Фонет/ М. Ч. 

            

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари