Весељи позвао Црну Гору и Македонију да се са Шиптарима удруже против Србије

„ПРИШТИНА ТРЕБА ДА СЛУША САД КОЈЕ ЖЕЛЕ ДА ЗАУСТАВЕ РУСКИ УТИЦАЈ НА БАЛКАНУ“

          ПРЕДСЕДНИК опозиционе ДПК и председник шиптарског парламента у Приштини, Кадри Весељи, изјавио је да се нада да више нема потребе за ратом на Косову, али је, каже, лично спреман да се суочи са Србијом, те позвао Македонију и Црну Гору, сада чланице НАТО, да се "сви окупимо против Србије.

          "Ја ћу се суочити са Србијом као што сам се суочио пре 20 година. Иншалла (Ако да Бог) више неће бити борбе. Једанаеста годишњица независности је управо завршена. Сачувај боже да Србија пробије границу Косова, не верујем да бих могао да останем код куће. Не желим, Господе боже, да се то деси, боље да ја онда настрадам него војник КБС", рекао је Весељи синоћ гостујући у емисији Рубиком на КТВ.

          Весељи каже да ни на који начин не жели да удовољи жељама Србије, али да ниједним својим гестом неће дестбилизовати стање на Косову.

          "Нисам у политици да се такмичим у томе да ли је јачи Хашим Тачи, Иса Мустафа или Рамуш Харадинај, ја сам само против Вучића”, поручио је Весељи уверен да приштинска влада никада неће пасти због захтева Србије и због наметнутих такси на српску робу.

          Приштина, према његовим речима, треба да слуша САД, које желе да зауставе руски утицај на Балкану.

          "Македонија и Црна Гора су у НАТО, ми нисмо, хајде да се сви окупимо против Србије", позвао је Весељи.

           (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари