Тачи: Укидајмо таксе, не можемо да због Србије покваримо односе са Америком

ТВРДИ ДА „КОСОВУ“ ТРЕБА ДА ПРИПАДНУ БУЈАНОВАЦ, ПРЕШЕВО И МЕДВЕЂА

Са оцем и мајком

* Најавио оставку или расписивање референдума ако не буде одобрен споразум са Београдом и упозорио своје: „Немојмо мислити да смо епицентар света. Где бисмо били без подршке Сједињених Америчких Држава?“

_____________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК привремених приштинских институција, Хашим Тачи, изјавио је данас да ће поднети оставку или расписати референдум ако Скупштина не одобри споразум са Београдом према којем би Косову припале три општине централне Србије - Бујановац, Прешево и Медвеђа.

          Тачи је за приштинску Репорт тв прецизирао да ће оставку поднети у случају догоора да споразум са Београдом предвиди припијање те три општине Косову, а парламент такав споразум не прихвати.

          "Они који ме критикују не би требало да мисле да бих прекршио устав. Никада не бих прекршио устав, али да се устав промени, то да. Можемо постићи договор, а онда га изнети пред скупштину Косова, која га може одобрити или не", рекао је Тачи и додао да ће у том случају поднети оставку или расписати референдум.

          Он је поновио да Приштина не може због непријатељства са Београдом да угрози стратешки савез са САД и поручио да би требало укинути таксу на робу из централне Србије.

          "Немојмо мислити да смо епицентар света. Где бисмо били без подршке Сједињених Америчких Држава?", упитао је Тачи у изјави за Репорт ТВ, а преноси РТК на српском језику.

          Тачи је рекао да је Косово "држава у изградњи" која је у процесу унутрашње и спољне консолидације и која, како је нагласио, нема луксуз и не може да каже "не" Вашингтону.

          "Нико није мислио да би Косово могло да оспори савет САД", рекао је Тачи.

          Он тврди да се, иако су таксе на снази, српска роба "поново кријумчари" на територију Косова преко Македоније, Црне Горе и Албаније.

           (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари